Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lijsterbes-sorbus-thuringiaca-fastigiata-bestellen-bezorgen

Lijsterbes (Sorbus thuringiaca ‘Fastigiata’) online bestellen

De Lijsterbes (Sorbus thuringiaca ‘Fastigiata’) online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker check je handige informatie over deze Lijsterbes. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de aangesloten winkels. Dankzij de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Rood, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Mei. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Lijsterbes kan je al laten bezorgen vanaf €55,95.

Naam boomLijsterbes (Sorbus thuringiaca ‘Fastigiata’)
Latijnse naamSorbus thuringiaca Fastigiata
CategorieLijsterbes
Vanafprijs€55,95
KleurenGeel, Groen, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Lijsterbes (Sorbus thuringiaca Fastigiata) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Sorbus thuringiaca ‘Fastigiata’ is tegenwoordig erg populair. Bomen verschaffen schaduw, reinigen de lucht en bieden privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Lijsterbes het overwegen waard. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Lijsterbes Sorbus thuringiaca Fastigiata online kan kopen. Of bekijk alles over de Trompetboom op stam (Catalpa erubescens ‘Purpurea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sorbus thuringiaca Fastigiata (Lijsterbes) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Lijsterbes voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals groeiwijze, bewatering, snoeiwerk, wortels.

 4. De aanplanting

  Zo’n Lijsterbes Sorbus thuringiaca Fastigiata kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en gebruik aanplantgrond. Graaf boompalen in voor meer stabiliteit.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Vooral in het bloeiseizoen (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen raden we aan extra water te geven.

Lijsterbes goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Sorbus thuringiaca ‘Fastigiata’

De Sorbus thuringiaca ‘Fastigiata’ vormt na de bloei in de zomer, decoratieve witte bessen. Deze waardevolle bladverliezende sierheester bloeit in de periode mei-juni met witte bloemen. Het blad is grijsgroen van kleur. Kan uiteindelijk 10 meter hoog worden. Groeit zuilvormig en recht omhoog. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Zuilvormig. De kleur van het blad is Geel, Groen, Rood, Wit. Het groeiseizoen is in Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Lijsterbes is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Trompetboom op stam (Catalpa erubescens ‘Purpurea’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormZuilvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sorbus thuringiaca ‘Fastigiata’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Sorbus thuringiaca Fastigiata?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Rood, Wit. De boom groeit in Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, bekabeling, oude beplanting, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Lijsterbes?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met bladverlies en wortels die doorschieten.

Kan ik de Sorbus thuringiaca Fastigiata Lijsterbes aan huis laten leveren?

Jij kan een Lijsterbes makkelijk en snel laten bezorgen tot in de tuin. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en andere essentials zoals tuinpalen of grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Sorbus thuringiaca Fastigiata aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een ervaren boomverzorger. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de aanplantplek dient vrij te zijn van straatwerk, worteldoek, bekabeling, oude wortels, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie