Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

knotwilg-salix-alba-bestellen-bezorgen

Knotwilg (Salix Alba) online bestellen

De Knotwilg (Salix Alba) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker tonen wij uitgebreide info over deze Knotwilg. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de aangesloten winkels. Met de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Grijs, Katjes. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Knotwilg is te koop voor prijzen v.a. €44,50.

Naam boomKnotwilg (Salix Alba)
Latijnse naamSalix Alba
CategorieKnotwilg
Verkoopprijs v.a.€44,50
KleurGeel, Grijs, Katjes
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April

Knotwilg (Salix Alba) thuis bezorgen (april 2024)

De Salix Alba is een echte eyecatcher. Bomen leveren een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Knotwilg het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Knotwilg Salix Alba online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Buxusbol (Buxus microphylla ‘Faulkner’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix Alba (Knotwilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Knotwilg kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: wortels, bewatering, snoeiwerk, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Knotwilg Salix Alba kan je volgens de kweker planten in Elke grondsoort. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem goed vast te zetten.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Maart, April). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In droge, warme zomers is het slim om wekelijks te sproeien.

Knotwilg goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Salix Alba

De Salix Alba in een snel groeiende Knotwilg met een geelbruine tot grijze, grillig gegroefde stam. Jonge twijgen zijn geelbruin en zeer buigzaam, ze worden vaak voor vlechtwerken en manden gebruikt. Het lancetvormige blad is donkergroen en zwakglanzend aan de bovenzijde. De onderzijde is blauwgroen. Gelijktijdig met het blad verschijnen de geel- groene katjes. De Salix Alba is volledig winterhard en kan ieder jaar flink worden teruggesnoeid. De Knotwilg groeit op vochtige plaatsen en kan tijdelijk onder water staan, maar gedijt ook goed op drogere plaatsen. Aanplanten met Aanplantgrond. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Grijs, Katjes. De bloeitijd is Maart, April. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Elke grondsoort. Belangrijk detail: deze Knotwilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Buxusbol (Buxus microphylla ‘Faulkner’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Salix Alba april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Salix Alba?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Grijs, Katjes. De bloeitijd is Maart, April. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder stronken, puin, oude wortels, bekabeling enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Elke grondsoort.

Wat is de beste standplaats voor de Knotwilg?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat of droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals mogelijke ongewenste schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Salix Alba Knotwilg in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan deze Knotwilg eenvoudig bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset of bemesting. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Salix Alba aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een vakbekwame boomexpert. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Belangrijk: de plantplaats moet vrij zijn van worteldoek, oude wortels, straatwerk, puin en grind, stronken en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie