Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

linde-dakboom-tilia-europea-pallida-bestellen-bezorgen

Linde dakboom (Tilia europea ‘Pallida’) online bestellen

De Linde dakboom (Tilia europea ‘Pallida’) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform bekijk je veel nuttige informatie over deze Lindeboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Groen. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April tot Juni. De uiteindelijke hoogte is circa 200 cm. Deze Linde dakboom kan jij online kopen vanaf €168,25.

Naam boomLinde dakboom (Tilia europea ‘Pallida’)
Latijnse naamTilia europea Pallida
CategorieLindeboom
Vanafprijs€168,25
KleurGroen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril tot Juni

Linde dakboom (Tilia europea Pallida) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Tilia europea ‘Pallida’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Lindeboom het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Linde dakboom Tilia europea Pallida online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Moeraseik (Quercus palustris).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Tilia europea Pallida (Linde dakboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Linde dakboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, tegelwerk, bewatering, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Linde dakboom Tilia europea Pallida kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (April tot Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. In de warme maanden adviseren wij om regelmatig extra water toe te dienen.

Linde dakboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Tilia europea ‘Pallida’

Een lindeboom kunt u ook als linde dakboom (Tilia europea ‘Pallida’ dakvorm) gebruiken. Vooral met zijn mooie kleine bladeren is deze linde dakboom (Tilia europea ‘Pallida’ dakvorm) goed te gebruiken als dakboom. de lindeboom is makkelijk te snoeien en het dak is snel dicht. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 200 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand. De kleur van het blad is Groen. De bloeitijd is April tot Juni. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Tip: deze Lindeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Moeraseik (Quercus palustris).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Tilia europea ‘Pallida’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Tilia europea Pallida?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. De bloeitijd is April tot Juni. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van grind, oude beplanting, oude wortels, worteldoek enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Linde dakboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Tilia europea Pallida Linde dakboom aan huis laten leveren?

Jij kan de Linde dakboom probleemloos thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals set met boompalen en mest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Tilia europea Pallida aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele tuinman. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de aanplantplek moet vrij zijn van oude wortels, bekabeling, stronken, straatwerk, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie