Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zilverlinde-tilia-tomentosa-brabant-bestellen-bezorgen

Zilverlinde (Tilia tomentosa ‘Brabant’) online bestellen

De Zilverlinde (Tilia tomentosa ‘Brabant’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je veel nuttige info over deze Lindeboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Grijs, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Juni, Juli. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Deze Zilverlinde kan je al laten bezorgen vanaf €60,95.

Naam boomZilverlinde (Tilia tomentosa ‘Brabant’)
Latijnse naamTilia tomentosa Brabant
CategorieLindeboom
Verkoopprijs v.a.€60,95
KleurenGeel, Grijs, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenJuni, Juli

Zilverlinde (Tilia tomentosa Brabant) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Tilia tomentosa ‘Brabant’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Lindeboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, een aanhangwagen is niet nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je erkende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Zilverlinde Tilia tomentosa Brabant online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Laurierhaag (Prunus laurocerasus ‘Caucasica’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Tilia tomentosa Brabant (Zilverlinde) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Zilverlinde kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Bekijk ook relevante details zoals wortels, schaduw, bewatering, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Zilverlinde Tilia tomentosa Brabant plant je het beste in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Zorg voor een plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de bloeiperiode (Juni, Juli). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden adviseert de kweker om de grond regelmatig te bevochtigen.

Zilverlinde goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Tilia tomentosa ‘Brabant’

De Tilia tomentosa ‘Brabant’ is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. Grote, afgeronde, scherp getande, aan de bovenkant donkergroene en aan de onderkant grijswitte bladeren. In de late zomer sterk geurende, kleine, dof witte bloemen. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid, Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Grijs, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Juni, Juli. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Let op: deze Lindeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Laurierhaag (Prunus laurocerasus ‘Caucasica’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Tilia tomentosa ‘Brabant’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Tilia tomentosa Brabant?

De bladkleur is Geel, Grijs, Groen, Wit. De bladeren komen tot bloei in Juni, Juli. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, oude beplanting, bekabeling, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Zilverlinde?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Tilia tomentosa Brabant Zilverlinde bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Zilverlinde gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en andere essentials zoals tuinpalen en aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De bezorgtijd is circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Tilia tomentosa Brabant aanbieding thuisbezorgd en geplant door een gespecialiseerde hovenier. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, bekabeling, straatwerk, stronken, oude wortels en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie