Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lork-op-stam-larix-decidua-globus-bestellen-bezorgen

Lork op stam (Larix decidua ‘Globus’) online bestellen

De Lork op stam (Larix decidua ‘Globus’) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website check je handige informatie over deze Lork. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen, Rood. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De groeiperiode is April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 200 cm. Dit type Lork op stam is al te bestellen vanaf €64,50.

Naam boomLork op stam (Larix decidua ‘Globus’)
Latijnse naamLarix decidua Globus
CategorieLork
Verkoopprijs v.a.€64,50
KleurBruin, Groen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril

Lork op stam (Larix decidua Globus) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Larix decidua ‘Globus’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven schaduw, ze beperken wateroverlast en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Lork zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Lork op stam Larix decidua Globus online kopen kan. Of bekijk alles over de Sierappel (Malus floribunda).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Larix decidua Globus (Lork op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Lork op stam kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, tegelwerk, wortels, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  De Lork op stam Larix decidua Globus kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden is het verstandig om de kluit extra nat te houden.

Lork op stam goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Larix decidua ‘Globus’

De Larix Decidua ‘Globus’ is een Lork op stam met een compacte, dichtbegroeide, bolvormige kroon. De naalden van de Larix Decidua ‘Globus’ (Lork op stam) zijn groen en verkleuren in de herfst naar geel en zitten aan horizontaal groeiende takken. De Lork op stam heeft een onopvallende bloei in april en draagt roodbruine, bolvormige kegels. De Larix Decidua ‘Globus’ is winterhard en verliest zijn blad in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. Deze Larix Decidua ‘Globus’ op stam is een zeer veelzijdige plant welke het goed doet als solitair op bijvoorbeeld de hoek van een border. Echter ook in groepen of in een pot op het balkon of het terras is deze Lork op stam een aanwinst voor uw tuin. Deze Larix is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Larix Decidua ‘Globus’ op stam gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon. De plant verdraagt beslist geen vochtige grond enhoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 200 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Vertakt. De kleur van het blad is Bruin, Groen, Rood. De bloeiperiode is April. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Lork is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Sierappel (Malus floribunda).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBolvormig, Vertakt
Geschikte grondAlle, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Larix decidua ‘Globus’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Larix decidua Globus?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen, Rood. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van oude beplanting, worteldoek, puin, oude wortels enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Lork op stam?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Larix decidua Globus Lork op stam in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan deze Lork op stam eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset en bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Larix decidua Globus aanbieding afgeleverd en aangeplant door een vakbekwame bomenspecialist. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, worteldoek, oude wortels, straatwerk, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie