Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lork-op-stam-larix-kaempferi-blue-ball-bestellen-bezorgen

Lork op stam (Larix kaempferi ‘Blue Ball’) online bestellen

De Lork op stam (Larix kaempferi ‘Blue Ball’) online bestellen en thuis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op dit portaal check je veel informatie en verzorgingstips voor deze Lork. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomexperts of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Blauw, Bruin, Groen, Rood. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeiperiode is April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 200 cm. Dit type Lork op stam kan jij online kopen vanaf €64,50.

Naam boomLork op stam (Larix kaempferi ‘Blue Ball’)
Latijnse naamLarix kaempferi Blue Ball
CategorieLork
Vanafprijs€64,50
KleurenBlauw, Bruin, Groen, Rood
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril

Lork op stam (Larix kaempferi Blue Ball) thuis bezorgen (april 2024)

De Larix kaempferi ‘Blue Ball’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen leveren koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Lork het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Lork op stam Larix kaempferi Blue Ball online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Sierappel (Malus ‘John Downie’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Larix kaempferi Blue Ball (Lork op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Lork op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als tegelwerk, bewatering, snoeiwerk, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Lork op stam Larix kaempferi Blue Ball plant je het beste in Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het essentieel om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Lork op stam goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Larix kaempferi ‘Blue Ball’

De Larix Kaempferi ‘Blue Ball’ is een Lork op stam met een compacte, dichtbegroeide, bolvormige kroon. De naalden van de Larix Kaempferi ‘Blue Ball’ (Lork op stam) zijn blauwgroen en verkleuren in de herfst naar geel. Deze lork op stam heeft een onopvallende bloei in de lente en draagt roodbruine, bolvormige kegels. De Larix Kaempferi ‘Blue Ball’ is winterhard en verliest zijn blad in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. De Larix Kaempferi ‘Blue Ball’ op stam is een zeer veelzijdige plant welke het goed doet als solitair op bijvoorbeeld de hoek van een border. Echter ook in groepen of in een pot op het balkon of het terras is deze Lork op stam een aanwinst voor uw tuin. Deze Larix is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Larix Decidua ‘Globus’ op stam gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon. De plant verdraagt beslist geen vochtige grond en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Alleen dode of beschadigde takken dienen te worden weggehaald. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 200 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Breed / verspreid, Vertakt. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Blauw, Bruin, Groen, Rood. De groeiperiode is April. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Lork is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Sierappel (Malus ‘John Downie’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBolvormig, Breed / verspreid, Vertakt
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Larix kaempferi ‘Blue Ball’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Larix kaempferi Blue Ball?

De kleur van het blad is Blauw, Bruin, Groen, Rood. Het blad bloeit op in April. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van bekabeling, stronken, grind, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Lork op stam?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar schaduw en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Larix kaempferi Blue Ball Lork op stam in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Lork op stam makkelijk en snel tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals tuinpalen en bemesting. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Larix kaempferi Blue Ball aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige tuinman. Door deze handige service kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van straatwerk, puin en grind, worteldoek, bekabeling, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie