Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

meidoorn-op-stam-crataegus-prunifolia-splendens-bestellen-bezorgen

Meidoorn op stam (Crataegus prunifolia ‘Splendens’) online bestellen

De Meidoorn op stam (Crataegus prunifolia ‘Splendens’) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze pagina bekijk je veel informatie en verzorgingstips voor deze Meidoorn. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Rood, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 350 cm. Dit type Meidoorn op stam is al te bestellen vanaf €55,50.

Naam boomMeidoorn op stam (Crataegus prunifolia ‘Splendens’)
Latijnse naamCrataegus prunifolia Splendens
CategorieMeidoorn
Vanafprijs€55,50
KleurenGroen, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Meidoorn op stam (Crataegus prunifolia Splendens) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Crataegus prunifolia ‘Splendens’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Meidoorn een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je betrouwbare online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Meidoorn op stam Crataegus prunifolia Splendens kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Manderijneboom (Citrus nobilis ‘Mandarijn’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Crataegus prunifolia Splendens (Meidoorn op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Meidoorn op stam gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, bewatering, snoeiwerk, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Meidoorn op stam Crataegus prunifolia Splendens kan aangeplant worden in Humus, Normale grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte adviseren wij om de grond regelmatig te bevochtigen.

Meidoorn op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Verzorgingsinformatie over de Crataegus prunifolia ‘Splendens’

Deze meidoorn op stam (Crataegus prunifolia ‘Splendens’) is een langzaamgroeiende meidoorn en heeft een brede platte kroon met groen glanzend, leerachtig blad, dat in de herfst mooi rood en geel verkleurt. De bast van deze meidoorn (Crataegus prunifolia ‘Splendens’) is donkergrijs van kleur. Deze meidoorn heeft in mei/juni witte bloemen die gevolgd worden door helderrode besjes. De besjes trekken veel vogels aan. Plaats bij de meidoorn op stam een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 350 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bossig. Samenvatting van de kleur: Groen, Rood, Wit. Deze boom bloeit met name in Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Humus, Normale grond, Voedzaam. Belangrijk: deze Meidoorn is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Manderijneboom (Citrus nobilis ‘Mandarijn’).

Maximale hoogte350 cm
GroeivormBossig
Geschikte grondHumus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Crataegus prunifolia ‘Splendens’ april 2024
Wat is de kleur van de Crataegus prunifolia Splendens?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood, Wit. De groeiperiode is Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder grind, stronken, bekabeling, oude beplanting enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Humus, Normale grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Meidoorn op stam?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar overhangende takken en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Crataegus prunifolia Splendens Meidoorn op stam in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt zo’n Meidoorn op stam snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Via internet bestel je verschillende hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen of bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De bezorgtijd is plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Crataegus prunifolia Splendens aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een betrouwbare boomexpert. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Let op: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, oude wortels, puin en grind, worteldoek, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie