Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

japanse-larix-larix-kaempferi-bestellen-bezorgen

Japanse larix (Larix kaempferi) online bestellen

De Japanse larix (Larix kaempferi) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit platform tonen wij veel info en tips voor deze Naaldboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Blauw, Groen, Rood. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Dit type Japanse larix kan je al laten bezorgen vanaf €1,10.

Naam boomJapanse larix (Larix kaempferi)
Latijnse naamLarix kaempferi
CategorieNaaldboom
Verkoopprijs v.a.€1,10
KleurBlauw, Groen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April

Japanse larix (Larix kaempferi) thuis bezorgen (mei 2024)

De Larix kaempferi is tegenwoordig erg populair. Bomen geven schaduwrijke plekken, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor diepte in je tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Naaldboom een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit biedt verschillende voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je toonaangevende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Japanse larix Larix kaempferi kunt bestellen (online). Of bekijk meer informatie over de Patio kersenboom (Prunus avium ‘Lapins’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Larix kaempferi (Japanse larix) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Japanse larix kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, groeiwijze, tegelwerk, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Japanse larix Larix kaempferi kan je volgens de kweker planten in Normale grond, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de kluit vochtig te houden. Met name in het groeiseizoen (Maart, April). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het blad valt in de herfst. In een periode van droogte is het verstandig om de grond regelmatig te bevochtigen.

Japanse larix goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Larix kaempferi

De Larix Kaempferi ofwel Japanse Larix is een snel groeiende, kegelvormige boom met naaldvormig blad. De naalden van de Larix Kaempferi (Japanse Larix) verkleuren in de herfst naar geel, waarna ze afvallen. Deze Japanse Larix bloeit in april, maar de bloemen zijn zeer onopvallend. Na de bloei ontwikkelen zich de kegelvormige vruchten welke een aanwinst zijn voor uw tuin. Zowel voor het oog als decoratief! De Larix Kaempferi gedijt op vrijwel elke grond echter aanplanten op zure grond wordt afgeraden. De Japanse Larix heeft daarbij een voorkeur voor een zonnige plaats. Gebruik Aanplantgrond bij het aanplanten en gebruik boompalen om de jonge boom te verstevigen. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kegel, Opgaand, Smal. Samenvatting van de kleur: Blauw, Groen, Rood. Het groeiseizoen is in Maart, April. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Normale grond, Zandgrond. Tip: deze Naaldboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Patio kersenboom (Prunus avium ‘Lapins’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel, Opgaand, Smal
Geschikte grondNormale grond, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Larix kaempferi mei 2024
In welke kleur komt het blad van de Larix kaempferi?

De boom heeft verschillende kleuren Blauw, Groen, Rood. De bloeitijd is Maart, April. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van puin, worteldoek, stronken, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Normale grond, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Japanse larix?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Larix kaempferi Japanse larix aan huis laten bezorgen?

Je kunt deze Japanse larix moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit allerlei soorten, maten en andere essentials zoals tuinpalen of bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Larix kaempferi aanbieding thuisbezorgd en geplant door een erkende boomverzorger. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, puin en grind, bekabeling, worteldoek, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie