Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimbladige-meidoorn-crataegus-prunifolia-splendens-bestellen-bezorgen

Pruimbladige Meidoorn (Crataegus prunifolia ‘Splendens’) online bestellen

De Pruimbladige Meidoorn (Crataegus prunifolia ‘Splendens’) direct online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze pagina vind je handige info over deze Meidoorn. Je kunt direct online bestellen bij een van de aangesloten winkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Groen, Rood, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 800 cm. Deze Pruimbladige Meidoorn is al te bestellen vanaf €97,25.

Naam boomPruimbladige Meidoorn (Crataegus prunifolia ‘Splendens’)
Latijnse naamCrataegus prunifolia Splendens
CategorieMeidoorn
Vanafprijs€97,25
KleurenGroen, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Pruimbladige Meidoorn (Crataegus prunifolia Splendens) thuis bezorgen (april 2024)

De Crataegus prunifolia ‘Splendens’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, ecologisch evenwicht en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Meidoorn iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimbladige Meidoorn Crataegus prunifolia Splendens online kopen kan. Of bekijk meer informatie over de Zwarte den (Pinus nigra ‘Fastigiata).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Crataegus prunifolia Splendens (Pruimbladige Meidoorn) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Pruimbladige Meidoorn plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk, bewatering.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Pruimbladige Meidoorn Crataegus prunifolia Splendens kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte is het noodzakelijk om regelmatig extra water toe te dienen.

Pruimbladige Meidoorn goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Crataegus prunifolia ‘Splendens’

De Crataegus prunifolia ‘Splendens’, ook wel Pruimbladige Meidoorn genoemd, is een bladverliezende, doornige boom. De Pruimbladige Meidoorn loopt in het voorjaar uit met ovale, glanzende, donkergroene bladeren welke in de herfst prachtig verkleuren naar geel, oranje en rood. In de vroege zomer verschijnen in deze Crataegus prunifolia ‘Splendens’ trossen witte bloemen met roze helmknoppen welke gevolgd worden door grote, ronde donkerrode vruchten. Vogels zijn dol op deze bessen. Echter kunnen de vruchten ook door mensen gegeten worden. De bessen zijn wat melig van smaak maar zijn goed te gebruiken in bijvoorbeeld jam, confiture of vruchtenthee. De Crataegus prunifolia ‘Splendens’ staat graag in de zon of half schaduw en kunt u het beste aanplanten met een Boompaal en Aanplantgrond. De maximale hoogte ligt op ongeveer 800 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid, Opgaand. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Rood, Wit. De groeiperiode is April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Meidoorn is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Zwarte den (Pinus nigra ‘Fastigiata).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormBreed / verspreid, Opgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Crataegus prunifolia ‘Splendens’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Crataegus prunifolia Splendens?

De kleur van het blad is Groen, Rood, Wit. De boom groeit in April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder oude beplanting, oude wortels, stronken, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Pruimbladige Meidoorn?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan omwonenden: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Crataegus prunifolia Splendens Pruimbladige Meidoorn in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Pruimbladige Meidoorn zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals boompalen en potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Crataegus prunifolia Splendens aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele bomenspecialist. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, stronken, oude wortels, bekabeling, puin en grind en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie