Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Zwarte den (Pinus nigra ‘Fastigiata)

zwarte-den-pinus-nigra-fastigiata-bestellen-bezorgen

Zwarte den (Pinus nigra ‘Fastigiata) online bestellen

De Zwarte den (Pinus nigra ‘Fastigiata) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijker bieden wij veel nuttige info over deze Naaldboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de optionele aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Bruin, Grijs. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei, Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 300 cm. Deze Zwarte den kan je al laten bezorgen vanaf €59,95.

Naam boomZwarte den (Pinus nigra ‘Fastigiata)
Latijnse naamPinus nigra Fastigiata
CategorieNaaldboom
Verkoopprijs v.a.€59,95
KleurBlauw, Bruin, Grijs
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei, Juni

Zwarte den (Pinus nigra Fastigiata) laten bezorgen in de tuin ([maandjaar])

De Pinus nigra ‘Fastigiata is een echte eyecatcher. Bomen geven koele plekken in de tuin, ze dempen het geluid van de omgeving en dieren zijn er gek op. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Naaldboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, een aanhangwagen is niet nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Zwarte den Pinus nigra Fastigiata kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Dikke perenboom karakterstruik (Pyrus communis ‘Conference’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pinus nigra Fastigiata (Zwarte den) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Zwarte den kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Zwarte den Pinus nigra Fastigiata kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen voor extra stevigheid.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de boom regelmatig water te geven. Vooral in de groeimaanden (Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode is het noodzakelijk om wat aanvullend water bij te geven.

Zwarte den goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Pinus nigra ‘Fastigiata

De Pinus nigra ‘Fastigiata’ is een Pijnboom met smalle, opgaande groei. De ‘Fastigiata’ kan 500cm hoog worden, maar blijft smal. De ‘Fastigiata’ is dichtvertakt en heeft dikke, stevige, 3cm lange naalden die in bosjes op de takken staan. De naalden zijn blauwgrijs. De Pijnboom is zeer winterhard (tot -50 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een mooie aanvulling op uw wintertuin. De ‘Fastigiata’ komt goed tot zijn recht als slanke solitair, maar doet het ook goed op de hoek van een border of in groepen.De Pinus nigra ‘Fastigiata’ is een zeer sterke plant die het beste gedijt op voedselrijke, droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 300 cm. De groeiwijze is Opgaand, Smal. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Bruin, Grijs. De bloeitijd is Mei, Juni. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Dikke perenboom karakterstruik (Pyrus communis ‘Conference’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormOpgaand, Smal
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Pinus nigra ‘Fastigiata [maandjaar]
Welke kleur geven de bladeren van de Pinus nigra Fastigiata?

De bladkleur is Blauw, Bruin, Grijs. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei, Juni. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder grind, straatwerk, oude beplanting, oude wortels enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Zwarte den?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Bekijk ook andere factoren als schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Pinus nigra Fastigiata Zwarte den thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Zwarte den gemakkelijk tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals binddraad of potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Pinus nigra Fastigiata aanbieding afgeleverd en aangeplant door een betrouwbare bomenspecialist. Door deze handige service kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat het altijd correct wordt neergezet. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen puin en grind, oude wortels, bekabeling, stronken, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie