Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

moerbei-morus-alba-platanifolia-bestellen-bezorgen

Moerbei (Morus alba ‘Platanifolia’) online bestellen

De Moerbei (Morus alba ‘Platanifolia’) online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker vind je veel praktische informatie over deze Moerbei. Je kunt de boom ook laten bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Paars, Rood. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Moerbei is al te koop voor €65,95.

Naam boomMoerbei (Morus alba ‘Platanifolia’)
Latijnse naamMorus alba Platanifolia
CategorieMoerbei
Prijsindicatie€65,95
KleurenGeel, Groen, Paars, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Moerbei (Morus alba Platanifolia) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Morus alba ‘Platanifolia’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren koele plekken in de tuin, reinigen de lucht en dieren zijn er gek op. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Moerbei een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Moerbei Morus alba Platanifolia kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Leipeerboom (Pyrus communis ‘Williams’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Morus alba Platanifolia (Moerbei) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende organismen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Moerbei kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, bewatering, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Moerbei Morus alba Platanifolia kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de kluit vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het blad valt in de herfst. In de warme maanden is het slim om de kluit extra nat te houden.

Moerbei goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Morus alba ‘Platanifolia’

De Morus alba ‘Platanifolia’ is een middelgrote boom met een kroon die van zichzelf breed, open en warrig vertakt is. Het decoratieve, donkergroene blad is groot en regelmatig van vorm en verschijnt pas laat in het voorjaar aan de boom maar kan dan wel tot in de winter aanblijven. Na een onopvallende bloei in het voorjaar vormt deze Moerbei in de zomer eetbare witte tot diep rode braamachtige vruchten welke licht zoet van smaak zijn en vaak worden gebruikt om sap van te maken. Deze vruchten kunnen vlekken veroorzaken op uw tegels. Vaak wordt geadviseerd om, als u de vruchten van de Morus alba ‘Platanifolia’ wilt plukken, deze boom op het gras te plaatsen. Wilt u geen overlast van de vruchten en gaat u voor het mooie blad dan is het wellicht beter om een vruchtloze Morus te kiezen zoals de Morus platanifoilia ‘Fruitless’. Door de vorm van de Morus alba ‘Platanifolia’ wordt deze vaak als dak- of parasolboom gebruikt. Deze Moerbei staat graag op en zonnige, beschutte plaats op kalkhoudende zandgrond. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond en Kalk bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid, Kroonvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Paars, Rood. De groeiperiode is Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Normale grond. Let op: deze Moerbei is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Leipeerboom (Pyrus communis ‘Williams’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Morus alba ‘Platanifolia’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Morus alba Platanifolia?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Paars, Rood. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder puin, grind, stronken, oude beplanting enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Moerbei?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Morus alba Platanifolia Moerbei bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Moerbei zonder gedoe thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en andere essentials zoals een boompalenset of mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Morus alba Platanifolia aanbieding afgeleverd en aangeplant door een betrouwbare boomexpert. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de plantplaats moet vrij zijn van oude wortels, worteldoek, stronken, puin en grind, bekabeling en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie