Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

apenboom-araucaria-araucana-bestellen-bezorgen

Apenboom (Araucaria araucana) online bestellen

De Apenboom (Araucaria araucana) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op dit platform vind je veel nuttige info over deze Naaldboom. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 800 cm. Deze Apenboom kan je al laten bezorgen vanaf €38,25.

Naam boomApenboom (Araucaria araucana)
Latijnse naamAraucaria araucana
CategorieNaaldboom
Prijsindicatie€38,25
KleurenBruin, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni

Apenboom (Araucaria araucana) thuis bezorgen (juni 2024)

De Araucaria araucana zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven koele plekken in de tuin, zorgen voor zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Naaldboom een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Apenboom Araucaria araucana online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Treurwilg / Katjeswilg op stam (Salix caprea ‘Kilmarnock’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Araucaria araucana (Apenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Apenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: groeiwijze, tegelwerk, schaduw, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Apenboom Araucaria araucana kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de bloeimaanden (April, Mei, Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In een periode van droogte adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Apenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Araucaria araucana

De Araucaria araucana is een open conifeer die begint als kegelvorm en langzaam toegroeit naar zijn karakteristieke parapluvorm. In de West-Europese klimaatzone kan de Araucaria araucana tot 600cm hoog worden. In Chili, waar de boom van nature voorkomt, kan hij tot 4000cm hoog worden. De platte, scherpe, glanzende naalden kleuren donkergroen. De Araucaria araucana heeft een zeer decoratieve grijze schors, gerimpeld als een olifantenhuid en draagt bruine kegels. De Apenboom is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Araucaria araucana is een echte blikvanger en komt dan ook het beste tot zijn recht als solitair. De Araucaria araucana gedijt het beste op vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 800 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Breed / verspreid, Kegel, Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Bruin, Groen. Het groeiseizoen is in April, Mei, Juni. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Treurwilg / Katjeswilg op stam (Salix caprea ‘Kilmarnock’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kegel, Opgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Araucaria araucana juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Araucaria araucana?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen. De bladeren komen tot bloei in April, Mei, Juni. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, bekabeling, grind, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Apenboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan schaduwvorming en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Araucaria araucana Apenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan zo’n Apenboom makkelijk en snel laten bezorgen tot in de tuin. Via internet bestel je verschillende formaten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen en bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Araucaria araucana aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een erkende tuinman. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van worteldoek, puin en grind, stronken, straatwerk, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie