Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

treurwilg-katjeswilg-op-stam-salix-caprea-kilmarnock-bestellen-bezorgen

Treurwilg / Katjeswilg op stam (Salix caprea ‘Kilmarnock’) online bestellen

De Treurwilg / Katjeswilg op stam (Salix caprea ‘Kilmarnock’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker lees je uitgebreide info over deze Treurwilg. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van onze partners. Dankzij de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Grijs, Groen, Katjes. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Treurwilg / Katjeswilg op stam is te koop voor prijzen v.a. €11,50.

Naam boomTreurwilg / Katjeswilg op stam (Salix caprea ‘Kilmarnock’)
Latijnse naamSalix caprea Kilmarnock
CategorieTreurwilg
Verkoopprijs v.a.€11,50
KleurenGeel, Grijs, Groen, Katjes
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Treurwilg / Katjeswilg op stam (Salix caprea Kilmarnock) thuis laten bezorgen (november 2023)

De Salix caprea ‘Kilmarnock’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, zorgen voor zuurstof en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Treurwilg zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Treurwilg / Katjeswilg op stam Salix caprea Kilmarnock online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Zelkova (Zelkova serrata).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix caprea Kilmarnock (Treurwilg / Katjeswilg op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Treurwilg / Katjeswilg op stam voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, snoeiwerk, schaduw, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Treurwilg / Katjeswilg op stam Salix caprea Kilmarnock kunt u aanplanten in Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om wekelijks te sproeien.

Treurwilg / Katjeswilg op stam goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Salix caprea ‘Kilmarnock’

Deze prachtige katjeswilg Salix caprea ‘Kilmarnock’ op stam bloeit in maart-mei met geel/grijze katjes. Het is een mooie slanke treurwilg die ook in de winter een mooi silhouet weergeeft.Stelt weinig eisen aan de omgeving of standplaats maar houdt wel van een vochthoudende bodem.Snoeien: dit kunt u het beste doen na de bloei (katjes). Snoei eerst de langste takken die tot aan de grond komen terug tot net onder het ent punt, daarna snoeit u de kortere takken terug tot de helft van de stamhoogte. Snoei de één iets verder terug dan de ander om een mooi beeld te behouden. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Hangend, Treurvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Grijs, Groen, Katjes. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Schaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond. Tip: deze Treurwilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Zelkova (Zelkova serrata).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormHangend, Treurvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Salix caprea ‘Kilmarnock’ november 2023
Welke kleur geven de bladeren van de Salix caprea Kilmarnock?

De bladkleur is Geel, Grijs, Groen, Katjes. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek dient vrij te zijn van puin, bekabeling, worteldoek, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Treurwilg / Katjeswilg op stam?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortelopdruk.

Kan ik de Salix caprea Kilmarnock Treurwilg / Katjeswilg op stam thuis laten bezorgen?

Je kunt de Treurwilg / Katjeswilg op stam gemakkelijk laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals tuinpalen en potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Salix caprea Kilmarnock aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame tuinman. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Advies: de plantplaats moet vrij zijn van worteldoek, straatwerk, puin en grind, oude wortels, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie