Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

moerascypres-taxodium-distichum-bestellen-bezorgen

Moerascypres (Taxodium distichum) online bestellen

De Moerascypres (Taxodium distichum) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij veel nuttige informatie over deze Naaldboom. Of bestel direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Geel, Groen. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Moerascypres kan je al laten bezorgen vanaf €29,95.

Naam boomMoerascypres (Taxodium distichum)
Latijnse naamTaxodium distichum
CategorieNaaldboom
Prijsindicatie€29,95
KleurenGeel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Moerascypres (Taxodium distichum) thuis bezorgen (juni 2024)

De Taxodium distichum zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren een eigen microklimaat, reinigen de lucht en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Naaldboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Moerascypres Taxodium distichum kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Patio perenboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxodium distichum (Moerascypres) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Moerascypres gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als schaduw, bewatering, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. Het planten van de boom

  Een Moerascypres Taxodium distichum is aan te planten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de kluit vochtig te houden. Vooral in het bloeiseizoen (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de warme periode voorbij is. In droge, warme zomers adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Moerascypres goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Taxodium distichum

De moerascypres (Taxodium distichum) heeft een brede kegelvormige groei. De moerascypres (Taxodium distichum) heeft frisgroene, taxusachtige naalden die in de herfst verkleuren van feloranje naar donkerbruin. De moerascypres is winterhard en verliest zijn naalden in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. De moerascypres groeid goed op zeer vochtige grond, vanwege zijn speciale luchtwortels, maar wil ook groeien op droge tot vochthoudende grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste aanplantgrond en tuinturf gebruiken. Plaats ook een boompaal bij de moerascypres. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kegel. De kleur van het blad is Geel, Groen. De groeiperiode is Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Naaldboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Patio perenboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Taxodium distichum juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Taxodium distichum?

De bladkleur is Geel, Groen. De bloeitijd is Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, oude wortels, puin, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Moerascypres?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Taxodium distichum Moerascypres in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan een Moerascypres zonder gedoe thuis laten afleveren. Bij online bomenwinkels vind je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boom palenboor of grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Taxodium distichum aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele tuinman. Met deze extra service wordt al het werk uit handen genomen en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Bedenk wel: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen straatwerk, bekabeling, stronken, worteldoek, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie