Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

siberische-dwergden-pinus-pumila-bestellen-bezorgen

Siberische Dwergden (Pinus Pumila) online bestellen

De Siberische Dwergden (Pinus Pumila) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina lees je veel informatie en verzorgingstips voor deze Naaldboom. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleur van de boom is Blauw, Grijs. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeitijd is Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 300 cm. Deze Siberische Dwergden is te koop voor prijzen v.a. €14,95.

Naam boomSiberische Dwergden (Pinus Pumila)
Latijnse naamPinus Pumila
CategorieNaaldboom
Vanafprijs€14,95
KleurBlauw, Grijs
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenMei, Juni

Siberische Dwergden (Pinus Pumila) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Pinus Pumila is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor een eigen microklimaat, ze beperken wateroverlast en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Naaldboom een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Siberische Dwergden Pinus Pumila kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Vogelkers (Prunus padus ‘Colorata’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pinus Pumila (Siberische Dwergden) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt de dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Siberische Dwergden voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk ook goed aan tegelwerk, schaduw, wortels, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  De Siberische Dwergden Pinus Pumila kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het essentieel om genoeg water te geven. Met name in de groeiperiode (Mei, Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de zomerdagen is het noodzakelijk om de boom wat extra water te geven.

Siberische Dwergden goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Pinus Pumila

De prachtige Pinus Pumila is een struikachtige dennensoort die maximaal 300cm kan worden met een grillige vorm. De naalden van de Siberische Dwergden zijn staalblauw van kleur en staan in groepjes van vijf. De Pinus Pumila is zeer winterhard en groenblijvend. De kegels worden ongeveer 5cm lang en hebben nootachtige pitten die iedereen waarschijnlijk wel kent: Pijnboompitten. De Siberische Dwergden draagt pas vrucht op oudere leeftijd. De Pinus Pumila gedijt het beste op een zonnige plaats of in de half schaduw in een waterdoorlatende bodem. Aanplanten met Tuinturf. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 300 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Opgaand. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Grijs. Het groeiseizoen is in Mei, Juni. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Vogelkers (Prunus padus ‘Colorata’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Pinus Pumila juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Pinus Pumila?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Blauw, Grijs. De bladeren komen tot bloei in Mei, Juni. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van straatwerk, oude wortels, oude beplanting, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Siberische Dwergden?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Pinus Pumila Siberische Dwergden thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Siberische Dwergden lekker makkelijk thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals boompalen, bamboestokken of grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Pinus Pumila aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde bomenspecialist. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van bekabeling, straatwerk, worteldoek, stronken, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie