Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Elegans’)

sikkelden-cryptomeria-japonica-elegans-bestellen-bezorgen

Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Elegans’) online bestellen

De Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Elegans’) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op Bomenbezorgen.nl lees je handige info over deze Naaldboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de aangesloten winkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 250 cm. Dit type Sikkelden kan jij online kopen vanaf €11,95.

Naam boomSikkelden (Cryptomeria japonica ‘Elegans’)
Latijnse naamCryptomeria japonica Elegans
CategorieNaaldboom
Vanafprijs€11,95
KleurenGroen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Sikkelden (Cryptomeria japonica Elegans) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Cryptomeria japonica ‘Elegans’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, reinigen de lucht en bieden privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Naaldboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je diverse online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Sikkelden Cryptomeria japonica Elegans online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Summerred’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cryptomeria japonica Elegans (Sikkelden) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en genoeg zonlicht ontvangt. De Sikkelden gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, snoeiwerk, schaduw, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Sikkelden Cryptomeria japonica Elegans kan aangeplant worden in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte wordt aangeraden om de boom wat extra water te geven.

Sikkelden goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Cryptomeria japonica ‘Elegans’

De Cryptomeria japonica ‘Elegans’ is een traag groeiende conifeer met brede, opgaande groei. De ‘Elegans ‘ kan 250cm hoog en 150cm breed worden. De ‘Elegans’ heeft groene naalden die in de winter verkleuren naar paars. De takken zijn relatief slap en zijn aan de uiteinden afhangend. De roodbruine schors contrasteert met het groene en paarse blad. De Sikkelden is zeer winterhard (tot -20 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Elegans’ komt vanwege zijn gelaagde takkenstructuur het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Cryptomeria japonica ‘Elegans’ gedijt het beste op normale tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw, uit de wind. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 250 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. De kleur van het blad is Groen. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Tip: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Summerred’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cryptomeria japonica ‘Elegans’ [maandjaar]
In welke kleur komt het blad van de Cryptomeria japonica Elegans?

De belangrijkste kleuren zijn Groen. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet vrij zijn van worteldoek, stronken, bekabeling, straatwerk enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Sikkelden?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd rekening met uw buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortelopdruk.

Kan ik de Cryptomeria japonica Elegans Sikkelden thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Sikkelden gemakkelijk thuis laten afleveren. Bij online bomenwinkels vind je verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen, bamboestokken of aanplantgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Cryptomeria japonica Elegans aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een betrouwbare boomspecialist. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van oude wortels, worteldoek, puin en grind, straatwerk, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie