Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

spaanse-den-abies-pinsapo-glauca-bestellen-bezorgen

Spaanse den (Abies pinsapo ‘Glauca’) online bestellen

De Spaanse den (Abies pinsapo ‘Glauca’) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit portaal bieden wij veel praktische info over deze Naaldboom. Of bestel direct bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Blauw, Grijs. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 200 cm. Dit type Spaanse den is te koop voor prijzen v.a. €44,95.

Naam boomSpaanse den (Abies pinsapo ‘Glauca’)
Latijnse naamAbies pinsapo Glauca
CategorieNaaldboom
Verkoopprijs v.a.€44,95
KleurBlauw, Grijs
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Spaanse den (Abies pinsapo Glauca) thuis bezorgen (februari 2024)

De Abies pinsapo ‘Glauca’ is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, verbeteren de luchtkwaliteit en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Naaldboom iets wat je kunt overwegen. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Spaanse den Abies pinsapo Glauca kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Patio sierappelboom (Malus ‘Red sentinel’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Abies pinsapo Glauca (Spaanse den) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Spaanse den plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk ook goed aan schaduw, wortels, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Spaanse den Abies pinsapo Glauca kan men aanplanten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in voor meer stabiliteit.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Vooral in het bloeiseizoen (April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers is het slim om de boom wat extra water te geven.

Spaanse den goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Abies pinsapo ‘Glauca’

De Abies Pinsapo ‘Glauca’ (Spaanse Den) is een traag groeiende dwergconifeer met opgaande groei en blauwe naalden. De Abies pinsapo ‘Glauca’ trekt de aandacht vanwege zijn sierlijke, smalle kegelvorm en zeldzaam stijve, intens blauwe naalden. De naalden – die niet prikken, maar juist zacht aanvoelen – staan rondom de takken. Dit geeft de Spaanse Den een volle aanblik. Aan de uiteinden van de takken komen in de lente kleine paarsrode stuifmeelbolletjes. De Abies pinsapo ‘Glauca’ is geschikt voor stadstuinen vanwege zijn langzame groei en grote ziekteresistentie. Deze dwergconifeer gedijt het beste in de volle zon in normaal tot vochtige, licht zure grond. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 200 cm. De groeiwijze is Kegel. Samenvatting van de kleur: Blauw, Grijs. Het groeiseizoen is in April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Patio sierappelboom (Malus ‘Red sentinel’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Abies pinsapo ‘Glauca’ februari 2024
Welke kleur heeft het blad van de Abies pinsapo Glauca?

De belangrijkste kleuren zijn Blauw, Grijs. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plantplaats moet schoon zijn, dus geen worteldoek, bekabeling, grind, straatwerk enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Spaanse den?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat en niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Denk tenslotte ook aan bladverlies en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Abies pinsapo Glauca Spaanse den aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Spaanse den eenvoudig bij u thuis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals boom palenboor en bemesting. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Abies pinsapo Glauca aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele boomspecialist. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Bedenk wel: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, puin en grind, worteldoek, stronken, oude wortels en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie