Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

olijfwilg-op-stam-elaeagnus-ebbingei-compacta-bestellen-bezorgen

Olijfwilg op stam (Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’) online bestellen

De Olijfwilg op stam (Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij veel praktische informatie over deze Olijfwilg. Of bestel direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 300 cm. Dit type Olijfwilg op stam kan je al laten bezorgen vanaf €76,50.

Naam boomOlijfwilg op stam (Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’)
Latijnse naamElaeagnus ebbingei Compacta
CategorieOlijfwilg
Prijsindicatie€76,50
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Olijfwilg op stam (Elaeagnus ebbingei Compacta) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor diepte in je tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Olijfwilg een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Olijfwilg op stam Elaeagnus ebbingei Compacta online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Spar (Picea abies ‘Ohlendorffi’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Elaeagnus ebbingei Compacta (Olijfwilg op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Olijfwilg op stam kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, schaduw, wortels, groeiwijze.

 4. De aanplanting

  Zo’n Olijfwilg op stam Elaeagnus ebbingei Compacta kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boom komt te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het blad valt in de herfst. Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om extra water te geven.

Olijfwilg op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’

De Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’, of Olijfwilg op stam staat vooral bekend om zijn mooie blad. De bovenkant is grijs- groen en de onderkant is zilver- grijs van kleur. Als de Olijfwilg op stam niet wordt gesnoeid komen er geurende onopvallende kleine witte bloemen in de nazomer. Na de bloei vormen zich de rode olijfachtige, eetbare steenvruchten. Omdat ons klimaat niet gunstig is rijpt de vrucht slecht. Deze Olijfwilg is winterhard en groenblijvend en daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, voedselrijke grond in de volle zon of halfschaduw en is goed bestand tegen zoute zeewind. Gebruik bij het aanplanten Aanplantgrond en boompalen voor een goede start. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 300 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Bolvormig. Samenvatting van de kleur: Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond. Tip: deze Olijfwilg is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Spar (Picea abies ‘Ohlendorffi’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBolvormig
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Elaeagnus ebbingei Compacta?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. Het blad bloeit op in April, Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, worteldoek, oude beplanting, stronken enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Olijfwilg op stam?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Elaeagnus ebbingei Compacta Olijfwilg op stam thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Olijfwilg op stam snel en voordelig tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je verschillende formaten en andere essentials zoals binddraad of potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Elaeagnus ebbingei Compacta aanbieding bezorgd en geplant door een ervaren boomspecialist. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder stronken, worteldoek, puin en grind, bekabeling, straatwerk en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie