Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-kersenboom-prunus-avium-lapins-bestellen-bezorgen

Patio kersenboom (Prunus avium ‘Lapins’) online bestellen

De Patio kersenboom (Prunus avium ‘Lapins’) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit portaal tref je veel praktische info over deze Patio-fruitboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleur van de boom is Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 150 cm. Dit type Patio kersenboom kan je al laten bezorgen vanaf €20,25.

Naam boomPatio kersenboom (Prunus avium ‘Lapins’)
Latijnse naamPrunus avium Lapins
CategoriePatio-fruitboom
Prijsindicatie€20,25
KleurenWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Patio kersenboom (Prunus avium Lapins) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Prunus avium ‘Lapins’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ze dempen het geluid van de omgeving en bieden privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Patio-fruitboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je diverse online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Patio kersenboom Prunus avium Lapins kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Glansmispel op stam (Photinia fraseri ‘Pink Marble’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Lapins (Patio kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt een dag van tevoren een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Patio kersenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, wortels, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Zo’n Patio kersenboom Prunus avium Lapins kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om de boom stabiel te houden.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het belangrijk om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden raden we aan de kluit extra nat te houden.

Patio kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Prunus avium ‘Lapins’

Deze mooie patio kersenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus avium ‘Lapins’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Goede productie bij voldoende boomvolume. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Patio. Samenvatting van de kleur: Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Glansmispel op stam (Photinia fraseri ‘Pink Marble’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Lapins’ mei 2023
Wat is de kleur van de Prunus avium Lapins?

De bladkleur is Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van puin, stronken, oude beplanting, oude wortels enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Patio kersenboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Prunus avium Lapins Patio kersenboom thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Patio kersenboom probleemloos thuis laten afleveren. Online vind je verschillende hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals binddraad en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Lapins aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende boomexpert. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van straatwerk, bekabeling, oude wortels, puin en grind, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie