Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-kersenboom-prunus-avium-regina-bestellen-bezorgen

Patio kersenboom (Prunus avium ‘Regina’) online bestellen

De Patio kersenboom (Prunus avium ‘Regina’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit platform lees je veel praktische info over deze Patio-fruitboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de toonaangevende tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De bladkleur is mooi: Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 150 cm. Dit type Patio kersenboom kan je al laten bezorgen vanaf €20,25.

Naam boomPatio kersenboom (Prunus avium ‘Regina’)
Latijnse naamPrunus avium Regina
CategoriePatio-fruitboom
Verkoopprijs v.a.€20,25
KleurenWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Patio kersenboom (Prunus avium Regina) laten thuisbezorgen (december 2023)

De Prunus avium ‘Regina’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Patio-fruitboom een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Patio kersenboom Prunus avium Regina kunt kunt vinden. Of vind informatie en tips voor de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Corallina’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Regina (Patio kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Patio kersenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Patio kersenboom Prunus avium Regina kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om hem te ondersteunen.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Vooral in de groeimaanden (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte is het slim om de boom wat extra water te geven.

Patio kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus avium ‘Regina’

Deze mooie patio kersenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus avium ‘Regina’ is een stevige en zoete kers met een goede smaak. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Kordia, Lapins of Merchant meer succes. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Weinig gevoelig voor ziekten. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale hoogte ligt op ongeveer 150 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Patio. De kleur van het blad is Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Corallina’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Regina’ december 2023
Wat zijn de kleuren van de Prunus avium Regina?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, bekabeling, grind, puin enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Patio kersenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Prunus avium Regina Patio kersenboom thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Patio kersenboom zonder gedoe laten bezorgen tot in de tuin. Online vind je verschillende formaten en extra’s zoals een boomband of mest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus avium Regina aanbieding afgeleverd en aangeplant door een deskundige boomverzorger. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Let op: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen stronken, straatwerk, worteldoek, oude wortels, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie