Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-kersenboom-prunus-avium-stella-bestellen-bezorgen

Patio kersenboom (Prunus avium ‘Stella’) online bestellen

De Patio kersenboom (Prunus avium ‘Stella’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je veel informatie en verzorgingstips voor deze Patio-fruitboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Met de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. Dit type Patio kersenboom is al te bestellen vanaf €20,25.

Naam boomPatio kersenboom (Prunus avium ‘Stella’)
Latijnse naamPrunus avium Stella
CategoriePatio-fruitboom
Vanafprijs€20,25
KleurenWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Patio kersenboom (Prunus avium Stella) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus avium ‘Stella’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en bieden privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Patio-fruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Patio kersenboom Prunus avium Stella online kopen kan. Of bekijk meer informatie over de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Pink Marble’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Stella (Patio kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Patio kersenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als schaduw, tegelwerk, snoeiwerk, bewatering.

 4. Het planten van de boom

  Een Patio kersenboom Prunus avium Stella is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Vooral in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Patio kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus avium ‘Stella’

Deze mooie patio kersenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus avium ‘Stella’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Goed geschikt als leiboom. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 150 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Patio. Samenvatting van de kleur: Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Pink Marble’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Stella’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus avium Stella?

De bladkleur is Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar je de boom plant moet schoon zijn, dus geen stronken, grind, puin, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Patio kersenboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd rekening met uw buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Prunus avium Stella Patio kersenboom thuis laten leveren?

Jij kan de Patio kersenboom gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en eventuele hulpmiddelen zoals boom palenboor of grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Stella aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een ervaren boomexpert. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, puin en grind, oude wortels, stronken, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie