Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-pruimenboom-prunus-domestica-ontario-bestellen-bezorgen

Patio pruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’) online bestellen

De Patio pruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform tref je informatie en eigenschappen van deze Patio-fruitboom. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 150 cm. Dit type Patio pruimenboom kan je al laten bezorgen vanaf €20,25.

Naam boomPatio pruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’)
Latijnse naamPrunus domestica Ontario
CategoriePatio-fruitboom
Prijsindicatie€20,25
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Patio pruimenboom (Prunus domestica Ontario) thuis bezorgen (mei 2023)

De Prunus domestica ‘Ontario’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden een eigen microklimaat, ze produceren zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Patio-fruitboom iets wat je kunt overwegen. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Patio pruimenboom Prunus domestica Ontario online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Spaanse aak (Acer campestre ‘Elsrijk’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Ontario (Patio pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Patio pruimenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Bekijk ook relevante details zoals snoeiwerk, groeiwijze, schaduw, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Patio pruimenboom Prunus domestica Ontario plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boomwortel comfortabel past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen raden we aan de kluit extra nat te houden.

Patio pruimenboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Prunus domestica ‘Ontario’

Deze mooie patio pruimenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus domestica ‘Ontario’ is een sappige pruim, met geelachtig vruchtvlees. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Patio. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Spaanse aak (Acer campestre ‘Elsrijk’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Ontario’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Prunus domestica Ontario?

De kleur van het blad is Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, worteldoek, grind, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Patio pruimenboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Prunus domestica Ontario Patio pruimenboom thuis laten bezorgen?

Jij kan de Patio pruimenboom moeiteloos en snel tot in de tuin laten leveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende hoogtes, varianten en extra’s zoals een boomband en bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus domestica Ontario aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de aanplantplek moet vrij zijn van bekabeling, straatwerk, stronken, puin en grind, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie