Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

spaanse-aak-acer-campestre-elsrijk-bestellen-bezorgen

Spaanse aak (Acer campestre ‘Elsrijk’) online bestellen

De Spaanse aak (Acer campestre ‘Elsrijk’) online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op Bomenbezorgen.nl vind je uitgebreide informatie over deze Acer boom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Deze Spaanse aak is te koop voor prijzen v.a. €59,50.

Naam boomSpaanse aak (Acer campestre ‘Elsrijk’)
Latijnse naamAcer campestre Elsrijk
CategorieAcer boom
Vanafprijs€59,50
KleurGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Spaanse aak (Acer campestre Elsrijk) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Acer campestre ‘Elsrijk’ is een echte eyecatcher. Bomen geven schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Acer boom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Spaanse aak Acer campestre Elsrijk online kopen kan. Zie ook meer informatie over de Weigela op stam (Weigela florida ‘Red Prince’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Acer campestre Elsrijk (Spaanse aak) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Spaanse aak gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, tegelwerk, wortels, bewatering.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Spaanse aak Acer campestre Elsrijk plant je het beste in Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (April, Mei, Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Bij een droge periode is het noodzakelijk om de kluit extra nat te houden.

Spaanse aak goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Acer campestre ‘Elsrijk’

De boom is dan ook erg geschikt voor plaatsen waar u hoogte met groen wilt hebben maar geen meters grond in wilt leveren. De Spaanse aak heeft daarbij een mooi gevormde en goed gesloten kruin waardoor deze boom ook wel toegepast wordt als hoge afscheiding. Deze boom is een zogenoemde ABC- boom wat betekend dat u de boom tussen december en mei niet mag snoeien omdat de boom dan te veel vocht verliest (het zogeheten bloeden). Alle bomen waarvan de Latijnse naam begint met een A, B, C en J hebben de kans dat ze na het maken van grote snoeiwonden gaan bloeden”. Dit heeft te maken met de opwaartse sapstroom. Bij grotere wonden stroomt het sap letterlijk langs de boom. Door de snoei toe te passen in de zomer heffen de bladeren de worteldruk op. Kleine of middelgrote boom, 8-10 m hoog, soms tot wel 15 meter.Ongeveer 4-6 m breed. Op jonge leeftijd heeft de boom compacte kegelvormige bladeren, op latere leeftijd worden die meer breed eivormig. De takken zijn rechtopgaand. Medium tot snel groeiend, namelijk 20-40 cm per jaar. In het begin van november beginnen de eerste herfstkleuren zich te vertonen, geel of groen/geel. Dit is de meeldauw-vrije variant. Gebruik bij nieuwe aanplant van bomen bij voorkeur boompalen om de boom te stabiliseren. Deze kunnen bevestigd worden met speciale boombanden en zijn nodig zolang de nieuwe wortels nog niet gegroeid zijn. Gebruik bij de aanplant van bomen ook altijd de speciale aanplantgrond. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in April, Mei, Juni. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Acer boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Weigela op stam (Weigela florida ‘Red Prince’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBolvormig, Kroonvorm
Geschikte grondHumus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Acer campestre ‘Elsrijk’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Acer campestre Elsrijk?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, oude wortels, oude beplanting, bekabeling enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Spaanse aak?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De aarde moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Acer campestre Elsrijk Spaanse aak in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan zo’n Spaanse aak lekker makkelijk thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en andere essentials zoals set met boompalen of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Acer campestre Elsrijk aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde boomexpert. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je 100% zeker dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, bekabeling, puin en grind, straatwerk, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie