Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kweepeer-cydonia-oblonga-portugal-bestellen-bezorgen

Kweepeer (Cydonia oblonga ‘Portugal’) online bestellen

De Kweepeer (Cydonia oblonga ‘Portugal’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit portaal lees je veel nuttige informatie over deze Perenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Kweepeer is al te bestellen vanaf €28,95.

Naam boomKweepeer (Cydonia oblonga ‘Portugal’)
Latijnse naamCydonia oblonga Portugal
CategoriePerenboom
Vanafprijs€28,95
KleurenGeel, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni

Kweepeer (Cydonia oblonga Portugal) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Cydonia oblonga ‘Portugal’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Perenboom een hele goede optie. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Kweepeer Cydonia oblonga Portugal kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Japanse sierkers op stam (Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cydonia oblonga Portugal (Kweepeer) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Kweepeer kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, bewatering, wortels, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Kweepeer Cydonia oblonga Portugal kan je volgens de kweker planten in Humus, Voedzaam. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode is het een goed idee om de boom wat extra water te geven.

Kweepeer goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Cydonia oblonga ‘Portugal’

De Cydonia oblonga ‘Portugal’ is een langzame groeier die van struik uitgroeit tot een kleine boom met een brede, dichte ronde kroon. Het donkergroene uitgelopen blad is van de onderzijde wit viltig en verkleurt in de herfst naar prachtig geel. Rond mei verschijnen er grote lichtroze bloemen aan deze Kweepeer. Na de bloei vormen zich de grote, gele peervormige vruchten welke rond september al geplukt kunnen worden. De vruchten van de Cydonia oblonga ‘Portugal’ hebben een zeer goede smaak en kunnen worden gebruikt voor jam, compote en sap. Deze Kweepeer houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw en verdraagt een temperatuur tot wel -25 °C. Gebruik bij het planten Aanplantgrond en bij de half en hoogstam is het goed om een boompaal te plaatsen. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid. De kleur van het blad is Geel, Groen, Wit. Het groeiseizoen is in Juni. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Humus, Voedzaam. Goed om te weten: deze Perenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Japanse sierkers op stam (Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondHumus, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Cydonia oblonga ‘Portugal’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Cydonia oblonga Portugal?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Wit. De bloeitijd is Juni. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, oude beplanting, stronken, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Humus, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Kweepeer?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Cydonia oblonga Portugal Kweepeer in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Kweepeer zonder gedoe aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals boompalen, bamboestokken of bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Cydonia oblonga Portugal aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele boomexpert. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, worteldoek, oude wortels, straatwerk, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie