Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

japanse-sierkers-op-stam-prunus-serrulata-royal-burgundy-bestellen-bezorgen

Japanse sierkers op stam (Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’) online bestellen

De Japanse sierkers op stam (Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je handige info over deze Japanse sierkers. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Dankzij de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: roze, wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 350 cm. Dit type Japanse sierkers op stam is al te bestellen vanaf €58,50.

Naam boomJapanse sierkers op stam (Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’)
Latijnse naamPrunus serrulata Royal Burgundy
CategorieJapanse sierkers
Vanafprijs€58,50
Kleurenroze, wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Japanse sierkers op stam (Prunus serrulata Royal Burgundy) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’ is een echte eyecatcher. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is dit type Japanse sierkers iets wat je kunt overwegen. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In deze tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Japanse sierkers op stam Prunus serrulata Royal Burgundy kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Brevifolia’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus serrulata Royal Burgundy (Japanse sierkers op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Japanse sierkers op stam kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, groeiwijze, bewatering, tegelwerk.

 4. Het planten van de boom

  De Japanse sierkers op stam Prunus serrulata Royal Burgundy is aan te planten in Alle, Humus, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in het bloeiseizoen (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om de grond regelmatig te bevochtigen.

Japanse sierkers op stam goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’

Deze Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’ is een Japanse sierkers op stam, heeft een breed opgaande vaasvormige groei. In april en mei bloeit deze japanse sierkers met roze bloemetjes. Het blad is purperrood, en kleurt in het najaar rood/oranje. De japanse sierkers op stam is goed winterhard. Staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw in een goed doorlatende grond. Het beste kunt u deze japanse sierkers in het voorjaar snoeien na de bloei. Plaats een boompaal bij deze japanse sierkers en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 350 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid, Opgaand. Samenvatting van de kleur: roze, wit. Het groeiseizoen is in April, Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Humus, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Japanse sierkers is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Brevifolia’).

Maximale hoogte350 cm
GroeivormBreed / verspreid, Opgaand
Geschikte grondAlle, Humus, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus serrulata Royal Burgundy?

De bladkleur is roze, wit. Het blad bloeit op in April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, puin, grind, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Japanse sierkers op stam?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Prunus serrulata Royal Burgundy Japanse sierkers op stam bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Japanse sierkers op stam gemakkelijk laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals set met boompalen of grondmest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus serrulata Royal Burgundy aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame boomverzorger. Door deze handige service kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten dient vrij te zijn van puin en grind, straatwerk, stronken, bekabeling, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie