Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

perenboom-pyrus-communis-ksenia-bestellen-bezorgen

Perenboom (Pyrus communis ‘Ksenia’) online bestellen

De Perenboom (Pyrus communis ‘Ksenia’) online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op Bomenbezorgen.nl lees je veel informatie en verzorgingstips voor deze Perenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de toonaangevende tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 500 cm. Deze Perenboom is al te bestellen vanaf €17,50.

Naam boomPerenboom (Pyrus communis ‘Ksenia’)
Latijnse naamPyrus communis Ksenia
CategoriePerenboom
Vanafprijs€17,50
KleurenBruin, Groen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Perenboom (Pyrus communis Ksenia) thuis bezorgen (december 2023)

De Pyrus communis ‘Ksenia’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden schaduw, reinigen de lucht en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Perenboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Perenboom Pyrus communis Ksenia online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Japanse treurboom sierkers (Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Ksenia (Perenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Perenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, bewatering, schaduw, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  Zo’n Perenboom Pyrus communis Ksenia plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de zomerdagen wordt het aanbevolen om de boom wat extra water te geven.

Perenboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Pyrus communis ‘Ksenia’

De Pyrus communis ‘Ksenia’ is een perenboom die eind mei bloeit met witte bloemen. Deze Pyrus communis ‘Ksenia’ heeft geen andere perenbomen nodig om vruchten te kunnen dragen. Goede kruisbestuivers zijn onder andere Conference en Beurré Hardy. De vruchten zijn sappig en staan vooral bekend als zeer goede handpeer. Vanaf januari tot en met maart, als het alleen ’s nachts vriest, is het goed om de perenboom te snoeien, zorg dan voor een mooie open kroon met voldoende oude takken. Plaats bij de bomen een boompaal en gebruik aanplantgrond voor een goede start. De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze is Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Bruin, Groen, Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Perenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Japanse treurboom sierkers (Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Ksenia’ december 2023
Wat zijn de kleuren van de Pyrus communis Ksenia?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Bruin, Groen, Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, stronken, grind, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Perenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat of droog zijn. Houd rekening met uw buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Pyrus communis Ksenia Perenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan zo’n Perenboom gemakkelijk aan huis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en andere essentials zoals een boompalenset of bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Pyrus communis Ksenia aanbieding bezorgd en geplant door een deskundige hovenier. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, puin en grind, oude wortels, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie