Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dakplataan-platanus-dakboom-bestellen-bezorgen

Dakplataan (Platanus dakboom) online bestellen

De Dakplataan (Platanus dakboom) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit portaal check je uitgebreide informatie over deze Plataan. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De boom is mooi gekleurd: Bruin, Groen, Rood. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Deze Dakplataan is al te koop voor €178,25.

Naam boomDakplataan (Platanus dakboom)
Latijnse naamPlatanus dakboom
CategoriePlataan
Verkoopprijs v.a.€178,25
KleurBruin, Groen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Dakplataan (Platanus dakboom) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Platanus dakboom zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ze dempen het geluid van de omgeving en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Plataan een hele goede optie. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Dakplataan Platanus dakboom online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Perenboom (Pyrus communis ‘Williams’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Platanus dakboom (Dakplataan) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Dakplataan plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals schaduw, snoeiwerk, bewatering, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Dakplataan Platanus dakboom kan men aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het essentieel om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Dakplataan goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Extra informatie over de Platanus dakboom

De dakplataan is gemakkelijk leidbaar, snelgroeiend en heeft een dichte bladstructuur. Deze eigenschappen maken de dakplataan uitermate geschikt als dakboom. Met een afschilferende grijze bast en een aansprekende groene kleur blad is de dakplataan geschikt voor vrijwel elke tuin. Aangeraden wordt om elk jaar bij te mesten. De Platanus acerifolia dakboom is de meest verkochte dakboom. Wij kunnen de dakplataan dan ook in vrijwel elke stamhoogte en stamdikte leveren. Wilt u graag een maat die niet op onze site staat dan kunt hiernaar informeren. Plant de dakplataan in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Dakvorm. De kleur van het blad is Bruin, Groen, Rood. Het groeiseizoen is in Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Belangrijk detail: deze Plataan is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Perenboom (Pyrus communis ‘Williams’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormDakvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Platanus dakboom juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Platanus dakboom?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen, Rood. De boom groeit in Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, grind, straatwerk, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de beste standplaats voor de Dakplataan?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let erop dat hij voldoende vrij staat: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Platanus dakboom Dakplataan thuis laten leveren?

Je kunt een Dakplataan makkelijk en snel tot in de tuin laten leveren. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boomband en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Platanus dakboom aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele boomverzorger. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, bekabeling, straatwerk, puin en grind, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie