Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

perenboom-pyrus-communis-williams-bestellen-bezorgen

Perenboom (Pyrus communis ‘Williams’) online bestellen

De Perenboom (Pyrus communis ‘Williams’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je informatie en eigenschappen van deze Perenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de aangesloten winkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De bladkleur is mooi: Bruin, Geel, Groen, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Perenboom kan je al laten bezorgen vanaf €17,50.

Naam boomPerenboom (Pyrus communis ‘Williams’)
Latijnse naamPyrus communis Williams
CategoriePerenboom
Vanafprijs€17,50
KleurBruin, Geel, Groen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Perenboom (Pyrus communis Williams) thuis bezorgen (mei 2023)

De Pyrus communis ‘Williams’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ze dempen het geluid van de omgeving en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Perenboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Perenboom Pyrus communis Williams online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Sierkers Boomvorm (Prunus cerasifera ‘Nigra’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Williams (Perenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Perenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, bewatering, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Perenboom Pyrus communis Williams kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om genoeg water te geven. Met name in de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt aangeraden om regelmatig extra water toe te dienen.

Perenboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Pyrus communis ‘Williams’

De Pyrus communis ‘Williams’ is een perenboom die in mei bloeit met witte bloemen. Pyrus communis ‘Williams’ is een zelfbestuivende perenboom, goede kruisbestuivers voor meer vruchten zijn Conference of Triomphe de Vienne. Deze perenboom is ook wel bekend onder de namen ‘Williams Bon Crétien’ en ‘Bartlett’. De handperen kunnen worden geplukt in september en hebben een opvallende zoete aromatische muskussmaak. Haal in januari tot maart, als het overdag niet vriest, een aantal takken uit de kroon zodat deze weer mooi open word, laat wel een aantal oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten voor een goede start. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Perenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Sierkers Boomvorm (Prunus cerasifera ‘Nigra’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Williams’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Pyrus communis Williams?

De belangrijkste kleuren zijn Bruin, Geel, Groen, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet vrij zijn van oude wortels, worteldoek, stronken, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Perenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Pyrus communis Williams Perenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Perenboom snel en voordelig bij u thuis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals tuinpalen en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Pyrus communis Williams aanbieding bezorgd en geplant door een erkende tuinman. Door deze handige service kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de aanplantplek dient vrij te zijn van oude wortels, worteldoek, bekabeling, stronken, straatwerk en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie