Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gewone-plataan-platanus-acerifolia-bestellen-bezorgen

Gewone plataan (Platanus acerifolia) online bestellen

De Gewone plataan (Platanus acerifolia) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite check je veel praktische informatie over deze Plataan. Of laat direct deze boom bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Bruin, Groen. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Gewone plataan is al te koop voor €60,95.

Naam boomGewone plataan (Platanus acerifolia)
Latijnse naamPlatanus acerifolia
CategoriePlataan
Vanafprijs€60,95
KleurBruin, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Gewone plataan (Platanus acerifolia) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Platanus acerifolia is onmisbaar in elke tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, ze dempen het geluid van de omgeving en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Plataan een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Hierbij wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Gewone plataan Platanus acerifolia kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Zilveresdoorn (Acer saccharinum).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Platanus acerifolia (Gewone plataan) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Gewone plataan plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, snoeiwerk, tegelwerk, wortels.

 4. De aanplanting

  Een Gewone plataan Platanus acerifolia kan aangeplant worden in Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in voor extra stevigheid.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. In droge, warme zomers wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Gewone plataan goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Vergelijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Platanus acerifolia

De Platanus acerifolia is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom met sierlijke, schilferende schors. Grote, scherp gelobde, fel groene bladeren. In de herfst hangende, bolvormige trossen met vruchten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Bolvormig, Opgaand. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Groen. Deze boom bloeit met name in Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Opmerking: deze Plataan is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Zilveresdoorn (Acer saccharinum).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBolvormig, Opgaand
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Platanus acerifolia juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Platanus acerifolia?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen. De boom groeit in Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, grind, straatwerk, puin enz. Zo kan de boom goed wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Gewone plataan?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat of droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Platanus acerifolia Gewone plataan thuis laten leveren?

Je kunt deze Gewone plataan gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere varianten, hoogtes en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen, bamboestokken of grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Platanus acerifolia aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare hovenier. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, stronken, bekabeling, straatwerk, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie