Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiplataan-platanus-acerifolia-leiboom-bestellen-bezorgen

Leiplataan (Platanus acerifolia leiboom) online bestellen

De Leiplataan (Platanus acerifolia leiboom) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina check je uitgebreide info over deze Plataan. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Bruin, Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei, Juni. De maximale hoogte is ongeveer 500 cm. Dit type Leiplataan is al te bestellen vanaf €153,50.

Naam boomLeiplataan (Platanus acerifolia leiboom)
Latijnse naamPlatanus acerifolia leiboom
CategoriePlataan
Prijsindicatie€153,50
KleurBruin, Geel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Leiplataan (Platanus acerifolia leiboom) laten thuisbezorgen (mei 2023)

De Platanus acerifolia leiboom is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden koele plekken in de tuin, reinigen de lucht en dienen uitstekend als perceel afboording. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Plataan een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Leiplataan Platanus acerifolia leiboom online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Abrikoos leiboom (Prunus armeniaca leivorm).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Platanus acerifolia leiboom (Leiplataan) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leiplataan gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, snoeiwerk, schaduw, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Leiplataan Platanus acerifolia leiboom plant je het beste in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (April, Mei, Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de warme maanden is het noodzakelijk om regelmatig extra water toe te dienen.

Leiplataan goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Platanus acerifolia leiboom

De leiplataan is vooral bekend als dakboom. De Lei-plataan kan echter ook goed als leiboom toegepast worden. Met zijn grote bladeren heeft u snel een mooie dichte leiboom in uw tuin staan. resultaat. Tuinplant.nl kan deze leibomen in vrijwel elke maat leveren tussen 120cm en 240cm hoog. Plant bij de leiplataan aanplantgrond en zet er een boompaal bij. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Bruin, Geel, Groen. De bloeiperiode is April, Mei, Juni. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Let op: deze Plataan is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Abrikoos leiboom (Prunus armeniaca leivorm).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Platanus acerifolia leiboom mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Platanus acerifolia leiboom?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Bruin, Geel, Groen. De boom groeit in April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, straatwerk, bekabeling, oude wortels enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Leiplataan?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Platanus acerifolia leiboom Leiplataan bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Leiplataan moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit allerlei soorten, maten en andere essentials zoals binddraad en bemesting. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Platanus acerifolia leiboom aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele boomexpert. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, puin en grind, worteldoek, straatwerk, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie