Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-mirabelle-de-nancy-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website tref je veel praktische informatie over deze Pruimenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 500 cm. Dit type Pruimenboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’)
Latijnse naamPrunus domestica Mirabelle de Nancy
CategoriePruimenboom
Vanafprijs€17,50
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Mirabelle de Nancy) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en dienen uitstekend als perceel afboording. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Pruimenboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Mirabelle de Nancy online bestellen kan. Of bekijk meer over de Linde (Tilia cordata ‘Greenspire’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Mirabelle de Nancy (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt de dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Pruimenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Bekijk ook relevante details zoals wortels, bewatering, tegelwerk, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Pruimenboom Prunus domestica Mirabelle de Nancy kunt u aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Met name in de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de warme maanden adviseren wij om de kluit extra nat te houden.

Pruimenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’

De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is een oud pruimenras die zichzelf goed kan bestuiven maar produceert wel beter met een bestuiver in de buurt zoals een Prunus domestica ‘Dubbele Boerenwitte’, Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ of de Prunus domestica ‘Italiaanse Kwets’. De kleine goud- gele pruimen zijn zeer sappig en zoet van smaak en kunnen worden geplukt vanaf half augustus. Ze worden voornamelijk gegeten als handpruim maar er kan ook compote van worden gemaakt. Deze pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is te leveren als struik, halfstam, hoogstam en op aanvraag als leivorm. Plaats bij de halfstam, hoogstam en leivorm een boompaal en gebruik Aanplantgrond en/ of Fruitbomen Voeding bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Linde (Tilia cordata ‘Greenspire’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus domestica Mirabelle de Nancy?

De bladkleur is Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, stronken, bekabeling, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Pruimenboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken, schaduw en wortelopdruk.

Kan ik de Prunus domestica Mirabelle de Nancy Pruimenboom thuis laten bezorgen?

Jij kan de Pruimenboom lekker makkelijk thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je verschillende formaten en andere benodigdheden zoals boompalen, bamboestokken of grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Mirabelle de Nancy aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele hovenier. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van bekabeling, stronken, worteldoek, straatwerk, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie