Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-steeneik-quercus-ilex-leiboom-bestellen-bezorgen

Lei-steeneik (Quercus ilex leiboom) online bestellen

De Lei-steeneik (Quercus ilex leiboom) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite bieden wij uitgebreide info over deze Steeneik. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Grijs, Groen. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. Deze Lei-steeneik kan je al laten bezorgen vanaf €187,95.

Naam boomLei-steeneik (Quercus ilex leiboom)
Latijnse naamQuercus ilex leiboom
CategorieSteeneik
Verkoopprijs v.a.€187,95
KleurGrijs, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Lei-steeneik (Quercus ilex leiboom) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Quercus ilex leiboom zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en bieden privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is dit type Steeneik zeker een hele leuke mogelijkheid. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In onderstaande tabel vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Lei-steeneik Quercus ilex leiboom kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’ piramide).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus ilex leiboom (Lei-steeneik) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Lei-steeneik plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Neem ook zaken in acht als wortels, snoeiwerk, schaduw, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Lei-steeneik Quercus ilex leiboom kan je volgens de kweker planten in Kalkrijk, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het cruciaal om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het noodzakelijk om extra water te geven.

Lei-steeneik goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Quercus ilex leiboom

De lei-steeneik Quercus ilex is een bladhoudende leiboom. Deze leiboom heeft sterk getande randen aan de bladeren vandaar zijn tweede naam ‘ilex’ (hulst). Deze leiboom komt oorspronkelijk uit Italie. In Nederland kan deze boom ook prima groeien. Alleen uitkijken met de vorst: Bij strenge vorst de wortels afdekken zodat de warmte eronder blijft. Bij het aanplanten aanplangrond toevoegen en een boompaal bij zetten. De maximale groeihoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Grijs, Groen. De groeiperiode is Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Kalkrijk, Normale grond. Niet vergeten: deze Steeneik is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’ piramide).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondKalkrijk, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus ilex leiboom juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Quercus ilex leiboom?

De belangrijkste kleuren zijn Grijs, Groen. De groeiperiode is Mei. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, stronken, puin, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Kalkrijk, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Lei-steeneik?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Kan ik de Quercus ilex leiboom Lei-steeneik aan huis laten bezorgen?

Jij kan een Lei-steeneik zonder gedoe tot in de tuin laten leveren. Via internet bestel je allerlei soorten, maten en andere essentials zoals binddraad of grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Quercus ilex leiboom aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een erkende bomenspecialist. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, puin en grind, worteldoek, stronken, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie