Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

smal-opgaande-taxus-taxus-baccata-fastigiata-bestellen-bezorgen

Smal opgaande taxus (Taxus baccata ‘Fastigiata’) online bestellen

De Smal opgaande taxus (Taxus baccata ‘Fastigiata’) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit platform vind je handige informatie over deze Taxus. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Groen. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April tot Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 400 cm. Deze Smal opgaande taxus is al te bestellen vanaf €38,75.

Naam boomSmal opgaande taxus (Taxus baccata ‘Fastigiata’)
Latijnse naamTaxus baccata Fastigiata
CategorieTaxus
Verkoopprijs v.a.€38,75
KleurenGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril tot Juni

Smal opgaande taxus (Taxus baccata Fastigiata) bezorgen aan huis (april 2024)

De Taxus baccata ‘Fastigiata’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Taxus het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Smal opgaande taxus Taxus baccata Fastigiata kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Blauwe coniferenhaag (Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxus baccata Fastigiata (Smal opgaande taxus) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Smal opgaande taxus kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals tegelwerk, wortels, schaduw, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Smal opgaande taxus Taxus baccata Fastigiata is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de kluit nat te houden. Met name in de groeiperiode (April tot Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte is het een goed idee om de boom wat extra water te geven.

Smal opgaande taxus goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Taxus baccata ‘Fastigiata’

De Taxus baccata ‘Fastigiata’ is een traag groeiende conifeer met opgaande, zuilvormige groei. De ‘Fastigiata’ kan 1200cm hoog en 400cm breed worden, maar doet hier enkele decennia over. De ‘Fastigiata’ groeit twee keer per jaar met frisse lichtgroene uitlopers en is goed te snoeien. In de herfst krijgt de plant rode besjes. De ‘Fastigiata’ is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Fastigiata’ is zeer geschikt voor vormsnoei en komt goed tot zijn recht als solitair. De Taxus baccata ‘Fastigiata’ gedijt het beste op goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, halfschaduw of schaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Zuilvormig. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen. Deze boom bloeit met name in April tot Juni. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Niet vergeten: deze Taxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Blauwe coniferenhaag (Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormZuilvormig
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Taxus baccata ‘Fastigiata’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Taxus baccata Fastigiata?

De belangrijkste kleuren zijn Groen. De bladeren komen tot bloei in April tot Juni. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van bekabeling, oude wortels, worteldoek, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Smal opgaande taxus?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Taxus baccata Fastigiata Smal opgaande taxus bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Smal opgaande taxus zonder gedoe thuis laten afleveren. Via internet bestel je diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals boompalen en bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Taxus baccata Fastigiata aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame boomspecialist. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van bekabeling, oude wortels, stronken, puin en grind, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie