Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zelkova-zelkova-serrata-bestellen-bezorgen

Zelkova (Zelkova serrata) online bestellen

De Zelkova (Zelkova serrata) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker tonen wij veel praktische info over deze Treurboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Dit type Zelkova kan je al laten bezorgen vanaf €69,25.

Naam boomZelkova (Zelkova serrata)
Latijnse naamZelkova serrata
CategorieTreurboom
Vanafprijs€69,25
KleurGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Zelkova (Zelkova serrata) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Zelkova serrata geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, ze dempen het geluid van de omgeving en dieren zijn er gek op. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Treurboom het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Zelkova Zelkova serrata online kunt bestellen. Of bekijk alles over de Zuidelijke magnolia Struikvorm (Magnolia grandiflora ‘Galissoniere’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Zelkova serrata (Zelkova) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt de dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Zelkova plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan schaduw, groeiwijze, wortels, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Zelkova Zelkova serrata kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen is het verstandig om wat aanvullend water bij te geven.

Zelkova goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Zelkova serrata

De Zelkova serrata heeft eivormige tot langwerpige bladeren, deze zijn zachtgroen en verkleuren in de herfst bronskleurig rood en oranjegeel. De Zelkova wordt gewaardeerd vanwege zijn prachtige groeiwijze en het donkergroene blad. De Zelkova heeft een losse brede en halfopen kroon. De stam is meestal laag vertakt met meerdere stevige hoofdtakken. Eerst is de grijze stam nog glad met roze tot bruinoranje lenticellen, later schilfert hij in platte platen af waardoor de oranjebruine onderschors zichtbaar wordt. Word toegepast in grotere tuinen of in parken solitair. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Aanplantgrond. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Breed / verspreid, Kroonvorm. De kleur van het blad is Groen. Deze boom bloeit met name in April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Treurboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zuidelijke magnolia Struikvorm (Magnolia grandiflora ‘Galissoniere’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Zelkova serrata april 2024
Wat zijn de kleuren van de Zelkova serrata?

De belangrijkste kleuren zijn Groen. Hij komt tot bloei in April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van grind, oude beplanting, stronken, bekabeling enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Zelkova?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan omwonenden: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met bladverlies en doorschietende wortels.

Kan ik de Zelkova serrata Zelkova bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Zelkova moeiteloos en snel in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit allerlei soorten, maten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen en bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Zelkova serrata aanbieding bezorgd en geplant door een deskundige hovenier. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, puin en grind, worteldoek, stronken, bekabeling en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie