Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-tulpenboom-liriodendron-tulpifera-leiboom-bestellen-bezorgen

Lei Tulpenboom (Liriodendron tulpifera leiboom) online bestellen

De Lei Tulpenboom (Liriodendron tulpifera leiboom) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina bieden wij informatie en eigenschappen van deze Tulpenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de aangesloten winkels. Geholpen door de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Oranje, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Deze Lei Tulpenboom is al te koop voor €168,25.

Naam boomLei Tulpenboom (Liriodendron tulpifera leiboom)
Latijnse naamLiriodendron tulpifera leiboom
CategorieTulpenboom
Vanafprijs€168,25
KleurenGeel, Groen, Oranje, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei, Juni

Lei Tulpenboom (Liriodendron tulpifera leiboom) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Liriodendron tulpifera leiboom is een aanwinst voor elke tuin. Bomen zorgen voor schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Tulpenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je meerdere online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lei Tulpenboom Liriodendron tulpifera leiboom kunt bestellen (online). Zie ook meer informatie over de Dikke Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Liriodendron tulpifera leiboom (Lei Tulpenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende organismen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Lei Tulpenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Let ook op andere aspecten zoals tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze, bewatering.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Lei Tulpenboom Liriodendron tulpifera leiboom plant je het beste in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Water, Zandgrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de boom voldoende water geven. Vooral in het bloeiseizoen (Mei, Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de warme maanden wordt aangeraden om de kluit extra nat te houden.

Lei Tulpenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Liriodendron tulpifera leiboom

Deze prachtige leiboom heeft bijzondere mooie bloemen die lijken op tulpen (vandaar de naamgeving). De lei Liriodendron verlangt wel een voedingrijke, doorlatende bodem en het is dus ook geen luxe om de boom regelmatig bij te mesten. De lei-tulpenboom moet niet verward worden met de eveneens tulpenboom genaamde magnolia. Plant aanplantgrond bij de lei-tulpenboom en zet er een boompaal bij. De maximale hoogte ligt op ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Oranje, Wit. Het groeiseizoen is in Mei, Juni. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Water, Zandgrond. Let op: deze Tulpenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Dikke Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Water, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Liriodendron tulpifera leiboom juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Liriodendron tulpifera leiboom?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Oranje, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, stronken, oude wortels, straatwerk enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Water, Zandgrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Lei Tulpenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Liriodendron tulpifera leiboom Lei Tulpenboom thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Lei Tulpenboom makkelijk en snel thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en extra’s zoals boompalen, bamboestokken of aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Liriodendron tulpifera leiboom aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende boomspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plantplaats moet vrij zijn van puin en grind, worteldoek, straatwerk, stronken, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie