Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dikke-leipruimenboom-prunus-domestica-reine-claude-verte-bestellen-bezorgen

Dikke Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’) online bestellen

De Dikke Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op dit portaal tonen wij handige informatie over deze Leifruitboom. Of bestel direct bij een van de aangesloten winkels. Met de optionele aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. Dit type Dikke Leipruimenboom kan jij online kopen vanaf €524,75.

Naam boomDikke Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’)
Latijnse naamPrunus domestica Reine Claude Verte
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€524,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Dikke Leipruimenboom (Prunus domestica Reine Claude Verte) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en bieden privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Leifruitboom een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je toonaangevende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Dikke Leipruimenboom Prunus domestica Reine Claude Verte online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Taxus haag (Taxus media ‘Hillii’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Reine Claude Verte (Dikke Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Dikke Leipruimenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  De Dikke Leipruimenboom Prunus domestica Reine Claude Verte plant je het beste in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en gebruik aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers adviseert de kweker om de kluit extra nat te houden.

Dikke Leipruimenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’

De Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’, deze pruimenboom bloeit in april, mei met witte bloemen. Na de bloei komen er kleine groen/ gele vruchten aan die heerlijk smaken en ook erg lekker zijn in pruimenmoes. Halverwege augustus kunnen de pruimen worden geplukt. De Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’ is een niet zelf bestuivende pruim, voor kruisbestuiving kunnen o.a. de Reine Claude soorten de ‘Opal’ of de ‘Hauszwetsche’. Gebruiken bij het planten Aanplantgrond. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 450 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm, Opgaand. Samenvatting van de kleur: Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Taxus haag (Taxus media ‘Hillii’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm, Opgaand
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Reine Claude Verte’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Prunus domestica Reine Claude Verte?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van straatwerk, worteldoek, grind, bekabeling enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Dikke Leipruimenboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan bladverlies en wortelopdruk.

Hoe kan ik de Prunus domestica Reine Claude Verte Dikke Leipruimenboom thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Dikke Leipruimenboom moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals boompalen en grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Reine Claude Verte aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele boomexpert. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de plantplaats moet vrij zijn van bekabeling, oude wortels, puin en grind, worteldoek, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie