Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

vijgenboom-ficus-carica-bestellen-bezorgen

Vijgenboom (Ficus Carica) online bestellen

De Vijgenboom (Ficus Carica) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze pagina tonen wij veel nuttige informatie over deze Vijgenboom. Of bestel direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April tot Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 400 cm. Deze Vijgenboom is te koop voor prijzen v.a. €16,25.

Naam boomVijgenboom (Ficus Carica)
Latijnse naamFicus Carica
CategorieVijgenboom
Prijsindicatie€16,25
KleurGroen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril tot Juni

Vijgenboom (Ficus Carica) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Ficus Carica is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, ze beperken wateroverlast en bieden privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Vijgenboom een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In onderstaande tabel vergelijk je toonaangevende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Vijgenboom Ficus Carica online kopen kan. Zie ook meer informatie over de Leiappelboom (Malus domestica ´Braeburn´ lei).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ficus Carica (Vijgenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Vijgenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals wortels, groeiwijze, schaduw, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  De Vijgenboom Ficus Carica kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeiperiode (April tot Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte is het noodzakelijk om wat aanvullend water bij te geven.

Vijgenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Ficus Carica

De Ficus Carica groeit weliswaar in het Middellands- Zeegebied, maar ze doen het ook goed in ons klimaat, mits ze op een zo warm mogelijk en beschutte plaats geplant worden, dus bij voorkeur op het zuiden uit de wind. De Vijgenboom heeft prachtig, decoratief, handvormig gelobd blad dat frisgroen van kleur is. De Ficus Carica heeft vruchten die rijp worden vanaf september met een donkerrode kleur. In ons klimaat is het echter moeilijk om goede vruchten te krijgen omdat onze zomers vaak niet warm en zonnig genoeg zijn. Net zoals appels en peren kan een Vijgenboom worden geleid. Bind de hoofdscheuten vast, zodat de vorm van een waaier ontstaat. Zomer snoei remt de groei af en geeft meer vruchten. De Ficus Carica gedijt het beste in humusrijke grond. Aanplanten met Tuinturf en Tuinplantengrond. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen. De groeiperiode is April tot Juni. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Vijgenboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Leiappelboom (Malus domestica ´Braeburn´ lei).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Ficus Carica april 2024
Wat zijn de kleuren van de Ficus Carica?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. Hij komt tot bloei in April tot Juni. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van puin, straatwerk, bekabeling, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Vijgenboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar bladverlies en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Ficus Carica Vijgenboom thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Vijgenboom gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en andere essentials zoals boompalen of grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De bezorgtijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Ficus Carica aanbieding bezorgd en geplant door een erkende boomspecialist. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Bedenk wel: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, stronken, bekabeling, oude wortels, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie