Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-domestica-braeburn-lei-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ´Braeburn´ lei) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ´Braeburn´ lei) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over deze Leifruitboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van onze partners. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 450 cm. Dit type Leiappelboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ´Braeburn´ lei)
Latijnse naamMalus domestica Braeburn lei
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica Braeburn lei) thuis bezorgen (februari 2024)

De Malus domestica ´Braeburn´ lei is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Leifruitboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je erkende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica Braeburn lei online kunt bestellen. Of klik door naar de pagina over de Taxusbol (Taxus baccata bol).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Braeburn lei (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Levering van de boom

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Leiappelboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, wortels, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Leiappelboom Malus domestica Braeburn lei kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de warme maanden is het een goed idee om extra water te geven.

Leiappelboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Extra informatie over de Malus domestica ´Braeburn´ lei

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. De Malus domestica ´Braeburn´ is een vaste, sappige, aangenaam zure en zeer aromatische handappel. Bestuiving: enigszins zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Pinova’, ‘Topaz’ of ‘Elstar’ meer succes. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Takken zoveel mogelijk laten hangen (vruchtbaarder). Enkele nieuwe takken later er in buigen voor vervanging snoei. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Vormt lange slappe takken. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 450 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Taxusbol (Taxus baccata bol).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ´Braeburn´ lei februari 2024
Wat is de kleur van de Malus domestica Braeburn lei?

De bladkleur is Wit. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, bekabeling, worteldoek, oude wortels enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leiappelboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Malus domestica Braeburn lei Leiappelboom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan de Leiappelboom moeiteloos en snel in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals boompalen, bamboestokken of bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Malus domestica Braeburn lei aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een vakbekwame boomverzorger. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen worteldoek, bekabeling, oude wortels, straatwerk, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie