Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

vijgenboom-op-stam-ficus-carica-bestellen-bezorgen

Vijgenboom op stam (Ficus carica) online bestellen

De Vijgenboom op stam (Ficus carica) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit portaal check je veel praktische info over deze Vijgenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Groen, Wit. De boom houdt van Zon en de bloeitijd is Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 300 cm. Deze Vijgenboom op stam is al te bestellen vanaf €44,95.

Naam boomVijgenboom op stam (Ficus carica)
Latijnse naamFicus carica
CategorieVijgenboom
Verkoopprijs v.a.€44,95
KleurenBruin, Groen, Wit
Ideale standplaatsZon
BloeiperiodeMei, Juni

Vijgenboom op stam (Ficus carica) thuis bezorgen (april 2024)

De Ficus carica geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Vijgenboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Bij deze service wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Vijgenboom op stam Ficus carica kunt bestellen (online). Zie ook meer informatie over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Gala’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ficus carica (Vijgenboom op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Vijgenboom op stam voelt zich het beste thuis op een locatie met Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, tegelwerk, bewatering, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Vijgenboom op stam Ficus carica kan aangeplant worden in Kleigrond, Normale grond, Zandgrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. In de warme maanden is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Vijgenboom op stam goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Ficus carica

De Ficus Carica (Vijgenboom op stam) heeft grote grijs-groene bladeren. De vijgen van deze Ficus Carica (Vijgenboom op stam) zijn eetbaar. De Vijgenboom op stam is een bladverliezende boom welke zowel in de volle grond kan, maar ook als kuipplant op balkon of terras zal hij het prima doen. De Ficus Carica geeft een Mediterrane uitstraling aan uw tuin of terras. Werkelijk een sierraad voor uw tuin. Deze Vijgenboom op stam staat graag in de volle zon of halfschaduw, het liefst in de beschutting van een muur op het zuiden. In de volle grond kan de vijgenboom redelijk goed tegen vorst. Wanneer hij in een pot staat kan de plant in de winter het beste binnen gezet worden in een garage of schuur. Belangrijk is dan wel om de grond af en toe te bevochtigen. Ook zeer mooi in een pot op terras. De Ficus Carica is bladverliezend. Aanplanten met Mediterrane Potgrond. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 300 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Bruin, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Mei, Juni. De boom voelt zich het beste op een plek in Zon. De beste aanplantgrond is: Kleigrond, Normale grond, Zandgrond. Let op: deze Vijgenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Gala’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondKleigrond, Normale grond, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Ficus carica april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Ficus carica?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Bruin, Groen, Wit. Het blad bloeit op in Mei, Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen bekabeling, grind, oude beplanting, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Kleigrond, Normale grond, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Vijgenboom op stam?

De beste standplaats voor dit type boom is Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Ficus carica Vijgenboom op stam aan huis laten leveren?

Jij kan zo’n Vijgenboom op stam makkelijk en snel thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of mest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Ficus carica aanbieding thuisbezorgd en geplant door een deskundige tuinman. Dankzij deze service wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, stronken, bekabeling, worteldoek, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie