Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

weigela-op-stam-weigela-florida-monet-bestellen-bezorgen

Weigela op stam (Weigela florida ‘Monet’) online bestellen

De Weigela op stam (Weigela florida ‘Monet’) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal lees je handige info over deze Weigela. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de aangesloten winkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn roze, wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei, Juni. De maximale hoogte is ongeveer 250 cm. Deze Weigela op stam kan jij online kopen vanaf €52,50.

Naam boomWeigela op stam (Weigela florida ‘Monet’)
Latijnse naamWeigela florida Monet
CategorieWeigela
Prijsindicatie€52,50
Kleurenroze, wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Weigela op stam (Weigela florida Monet) bezorgen aan huis (april 2024)

De Weigela florida ‘Monet’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren een eigen microklimaat, reinigen de lucht en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Weigela zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Weigela op stam Weigela florida Monet kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Mispel (Mespilus germanica ‘Westerveld’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Weigela florida Monet (Weigela op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die genoeg waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Weigela op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Let ook op andere aspecten zoals wortels, bewatering, schaduw, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Weigela op stam Weigela florida Monet kunt u aanplanten in Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (April, Mei, Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de warme maanden adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Weigela op stam goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Weigela florida ‘Monet’

De Weigela florida ‘Monet’ is een prachtige Weigela op stam. In het voorjaar en de vroege zomer bloeit hij met heldere, roze bloemen. De ovale bladeren zijn bont gekleurd en gekarteld. In de herfst kleuren ze prachtig rood. Door de Weigela florida ‘Monet’ een zonnige plek te geven, is de kans op veel bloemen het grootst. De Weigela op stam staat niet graag in te droge grond. Bij het planten is het goed Aanplantgrond toe te voegen en een boompaal erbij zetten. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 250 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Bolvormig, Compact. De (blad)kleur van deze boom is: roze, wit. De bloeitijd is April, Mei, Juni. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Weigela is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Mispel (Mespilus germanica ‘Westerveld’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig, Compact
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Weigela florida ‘Monet’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Weigela florida Monet?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren roze, wit. De boom groeit in April, Mei, Juni. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, straatwerk, stronken, puin enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Weigela op stam?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem mag niet te nat of droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Weigela florida Monet Weigela op stam thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Weigela op stam gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Online vind je diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals een boomband en grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Weigela florida Monet aanbieding bezorgd en geplant door een professionele boomverzorger. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plek waar je het laat planten moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, stronken, puin en grind, straatwerk, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie