Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wilg-salix-aurita-bestellen-bezorgen

Wilg (Salix aurita) online bestellen

De Wilg (Salix aurita) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij handige info over deze Wilg. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Geel, Groen. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April. De uiteindelijke hoogte is 300 cm. Dit type Wilg is te koop voor prijzen v.a. €1,20.

Naam boomWilg (Salix aurita)
Latijnse naamSalix aurita
CategorieWilg
Vanafprijs€1,20
KleurGeel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April

Wilg (Salix aurita) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Salix aurita geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven schaduw, ze produceren zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Wilg een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Wilg Salix aurita online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Zwarte vlier op stam (Sambucus nigra ´Black Lace´).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix aurita (Wilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Wilg gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, schaduw, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Wilg Salix aurita kan je volgens de kweker planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in de groeimaanden (Maart, April). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen adviseren wij om de grond regelmatig te bevochtigen.

Wilg goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Salix aurita

De Salix aurita staat bekend onder de Nederlandse naam Geoorde wilg. De bladeren van deze wilg zijn ovaal en relatief dik. De maximale hoogte die een Salix aurita kan bereiken, is zo’n 3 meter. Om de boom klein te houden, wordt aangeraden om de boom een jaarlijks snoei- of knotbeurt te geven. In april en mei krijgt de Geoorde wilg witte katjes. De Geoorde wilg gedijt zeer goed op vochtige plaatsen (aan bijvoorbeeld beken of vijvers) met voldoende zon. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten om de wortelgroei te stimuleren. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 300 cm. De groeiwijze is Vertakt. Samenvatting van de kleur: Geel, Groen. De bloeiperiode is Maart, April. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: deze Wilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Zwarte vlier op stam (Sambucus nigra ´Black Lace´).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormVertakt
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Salix aurita april 2024
Wat zijn de kleuren van de Salix aurita?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen. Het blad bloeit op in Maart, April. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. oude beplanting, straatwerk, stronken, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Wilg?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Salix aurita Wilg bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Wilg makkelijk en snel laten leveren aan huis. Online vind je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen en aanplantgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Salix aurita aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige boomexpert. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, worteldoek, straatwerk, stronken, puin en grind en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie