Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wilg-salix-repens-bestellen-bezorgen

Wilg (Salix repens) online bestellen

De Wilg (Salix repens) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijkingssite tref je veel nuttige info over deze Wilg. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Blauw, Groen. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April. Uiteindelijk wordt deze boom circa 300 cm. Dit type Wilg is te koop voor prijzen v.a. €1,15.

Naam boomWilg (Salix repens)
Latijnse naamSalix repens
CategorieWilg
Vanafprijs€1,15
KleurenBlauw, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril

Wilg (Salix repens) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Salix repens is een echte eyecatcher. Bomen bieden schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en bieden privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Wilg het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Wilg Salix repens kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Bontbladige esdoorn (Acer pseudoplatanus ‘Leopoldii’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix repens (Wilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Wilg gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, wortels, groeiwijze, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Wilg Salix repens plant je het beste in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Met name in het groeiseizoen (April). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de drogere maanden adviseert de kweker om wekelijks te sproeien.

Wilg goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Salix repens

De Salix repens bloeit van april tot mei met geel/wit gepluiste bloemen uit het katje. Tegelijker tijd komen ook de bladeren aan de wilg. Heeft zilver groene kleine bladeren. Groeit zowel in de duinen als in een bos prima. Wordt maximaal 100 cm hoog. Bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 300 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Blauw, Groen. De bloeiperiode is April. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Belangrijk: deze Wilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Bontbladige esdoorn (Acer pseudoplatanus ‘Leopoldii’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Salix repens april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Salix repens?

De bladkleur is Blauw, Groen. De boom groeit in April. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, straatwerk, stronken, bekabeling enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de beste standplaats voor de Wilg?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let ook goed op de schutting: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Salix repens Wilg aan huis laten leveren?

Jij kan deze Wilg moeiteloos en snel aan huis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of mest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Salix repens aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren boomexpert. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, stronken, worteldoek, puin en grind, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie