Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

koreaanse-zilverspar-abies-koreana-bestellen-bezorgen

Koreaanse zilverspar (Abies koreana) online bestellen

De Koreaanse zilverspar (Abies koreana) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit platform tref je informatie en eigenschappen van deze Zilverspar. Bestellen kan gemakkelijk bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Blauw, Grijs, Groen, Paars. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Koreaanse zilverspar is al te koop voor €2,40.

Naam boomKoreaanse zilverspar (Abies koreana)
Latijnse naamAbies koreana
CategorieZilverspar
Prijsindicatie€2,40
KleurenBlauw, Grijs, Groen, Paars
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Koreaanse zilverspar (Abies koreana) thuis bezorgen (april 2024)

De Abies koreana is een aanwinst voor elke tuin. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Zilverspar zeker een hele leuke mogelijkheid. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je erkende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Koreaanse zilverspar Abies koreana kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Lei-sierpeer (Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Abies koreana (Koreaanse zilverspar) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom laten leveren

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Koreaanse zilverspar gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, snoeiwerk, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  De Koreaanse zilverspar Abies koreana is aan te planten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name cruciaal in het bloeiseizoen (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode is het slim om de grond regelmatig te bevochtigen.

Koreaanse zilverspar goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Abies koreana

De Abies koreana is een traag groeiende Koreaanse zilverspar met brede, kegelvormige groei. In de West-Europese klimaatzone kan de Abies koreana tot 400cm hoog en 250cm breed worden. In het zuiden van Korea, waar de boom van nature voorkomt, kan hij tot 1600cm hoog worden. De zachte, glimmende naalden kleuren donkergroen aan de bovenkant en zilverkleurig aan de onderkant. De Abies koreana heeft een gladde, grijsbruine schors die bezet is met harsblaasjes. Jonge planten dragen violetblauwe, rechtopstaande kegels in grote groepen. De Zilverspar is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Abies koreana komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair of als kerstboom: bij een afgezaagde boom vallen de naalden niet uit. De Abies koreana gedijt het beste op vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kegel. Samenvatting van de kleur: Blauw, Grijs, Groen, Paars. De groeiperiode is April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Zilverspar is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Lei-sierpeer (Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ leiboom).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Abies koreana april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Abies koreana?

De bladkleur is Blauw, Grijs, Groen, Paars. Het blad bloeit op in April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, grind, bekabeling, oude wortels enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Koreaanse zilverspar?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Abies koreana Koreaanse zilverspar thuis laten bezorgen?

Jij kan een Koreaanse zilverspar probleemloos laten leveren aan huis. Via internet bestel je diverse soorten groottes en andere essentials zoals set met boompalen en mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Abies koreana aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een betrouwbare boomexpert. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, worteldoek, straatwerk, stronken, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie