Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’)

abrikozenboom-prunus-armeniaca-tros-oranje-bestellen-bezorgen

Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’) online bestellen

De Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’) online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op Bomenbezorgen.nl bekijk je veel nuttige info over deze Abrikozenboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Oranje, Roze, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Deze Abrikozenboom kan je al laten bezorgen vanaf €26,95.

Naam boomAbrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’)
Latijnse naamPrunus armeniaca Tros Oranje
CategorieAbrikozenboom
Vanafprijs€26,95
KleurGeel, Groen, Oranje, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April

Abrikozenboom (Prunus armeniaca Tros Oranje) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen koele plekken in de tuin, zorgen voor zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Abrikozenboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Abrikozenboom Prunus armeniaca Tros Oranje online kan kopen. Of bekijk meer over de Japanse notenboom op stam (Ginkgo biloba ‘Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus armeniaca Tros Oranje (Abrikozenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw product wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Abrikozenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan snoeiwerk, wortels, tegelwerk, bewatering.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Abrikozenboom Prunus armeniaca Tros Oranje kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om genoeg water te geven. Met name in de bloeiperiode (Maart, April). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het blad valt in de herfst. Tijdens de zomerdagen adviseren wij om extra water te geven.

Abrikozenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’

De Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’ is een goed Nederlands ras abrikozenboom die in februari/maart met roze witte bloemen bloeit. Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’ is een goede zelfbestuiver maar kan ook goed worden bestoven door andere abrikozenbomen die gelijktijdig bloeien. De bestuiving vind al plaats in februari/maart, er zijn dan nog maar weinig insekten actief, de boom kan worden geholpen met bestuiving door het stuifmeel over te brengen met een kwast. De abrikozen zijn klein, geeloranje van kleur en eind juli tot begin augustus kunnen ze geplukt worden, staat de boom onder glas dan rijpen de eerste vruchten al af begin juli. De abrikozen zijn vers te eten maar ook geschikt om te verwerken in jam. Het best is om niet te soeien, moet dit toch gebeuren verwijder dan het snoeiafval en smeer de snoeiwonden in met wondbalsem omdat ze gevoelig zijn voor ziektes. De Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’ moet in de volle zon staan op een beschutte plek het liefst tegen een muur richting het zuiden. Bij het planten is het goed om een boompaal te plaatsen bij de bomen en aanplantgrond te mengen door de bestaande grond voor een goede structuur. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Oranje, Roze, Wit. De groeiperiode is Maart, April. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Let op: deze Abrikozenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Japanse notenboom op stam (Ginkgo biloba ‘Pendula’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus armeniaca ‘Tros Oranje’ [maandjaar]
Wat zijn de kleuren van de Prunus armeniaca Tros Oranje?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Oranje, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van worteldoek, bekabeling, oude beplanting, oude wortels enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Abrikozenboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Prunus armeniaca Tros Oranje Abrikozenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Abrikozenboom probleemloos laten bezorgen tot in de tuin. Bij online bomenwinkels vind je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen en mest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Prunus armeniaca Tros Oranje aanbieding thuisbezorgd en geplant door een erkende hovenier. Daardoor kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de plantplaats moet vrij zijn van bekabeling, oude wortels, puin en grind, worteldoek, straatwerk en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie