Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gele-acacia-robinia-pseudoacacia-frisia-bestellen-bezorgen

Gele Acacia (Robinia pseudoacacia ‘Frisia’) online bestellen

De Gele Acacia (Robinia pseudoacacia ‘Frisia’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform bieden wij veel praktische info over deze Acacia. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 700 cm. Dit type Gele Acacia is al te bestellen vanaf €69,25.

Naam boomGele Acacia (Robinia pseudoacacia ‘Frisia’)
Latijnse naamRobinia pseudoacacia Frisia
CategorieAcacia
Vanafprijs€69,25
KleurenGeel, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni

Gele Acacia (Robinia pseudoacacia Frisia) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Robinia pseudoacacia ‘Frisia’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden verkoeling, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Acacia het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je toonaangevende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Gele Acacia Robinia pseudoacacia Frisia online kunt bestellen. Of klik door naar de pagina over de Familieboom peer (Pyrus communis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Robinia pseudoacacia Frisia (Gele Acacia) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Gele Acacia plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Bekijk ook relevante details zoals wortels, schaduw, bewatering, groeiwijze.

 4. De aanplanting

  Zo’n Gele Acacia Robinia pseudoacacia Frisia plant je het beste in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeiperiode (Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode is het slim om de kluit extra nat te houden.

Gele Acacia goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Robinia pseudoacacia ‘Frisia’

De gele acasia (Robinia pseudoacacia ‘Frisia’) loopt in het voorjaar uit met opvallend oranjegeel blad, in de zomerperiode verkleurd dit naar groengeel en in de herfst goudgeel. De gele acasia (Robinia pseudoacacia ‘Frisia’) loopt laat in het voorjaar uit maar houd tot laat in de herfst zijn blad. Deze gele acasia heeft een grijsbruine schors en is ruw en diep gegroefd. Vooral op jonge leeftijd is de gele acasia een sterk groeiende boom met een relatief smal opgaande groeiwijze. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 700 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Breed / verspreid. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Juni. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Acacia is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Familieboom peer (Pyrus communis).

Maximale hoogte700 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Robinia pseudoacacia ‘Frisia’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Robinia pseudoacacia Frisia?

De bladkleur is Geel, Groen, Wit. De bladeren komen tot bloei in Juni. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar je de boom plant moet schoon zijn, dus geen grind, bekabeling, worteldoek, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Gele Acacia?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met schaduwvorming en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Robinia pseudoacacia Frisia Gele Acacia aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Gele Acacia eenvoudig thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals binddraad of aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Robinia pseudoacacia Frisia aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige tuinman. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen stronken, straatwerk, puin en grind, bekabeling, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie