Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

olijfboom-olea-europaea-bestellen-bezorgen

Olijfboom (Olea europaea) online bestellen

De Olijfboom (Olea europaea) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina bieden wij veel nuttige info over deze Olijfboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Blauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Juni. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Dit type Olijfboom is al te koop voor €653,50.

Naam boomOlijfboom (Olea europaea)
Latijnse naamOlea europaea
CategorieOlijfboom
Prijsindicatie€653,50
KleurBlauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni

Olijfboom (Olea europaea) thuis bezorgen (mei 2023)

De Olea europaea is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor schaduw, reinigen de lucht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Olijfboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hierna vergelijk je toonaangevende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Olijfboom Olea europaea kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Perenboom (Pyrus communis ‘Beurre Hardy’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Olea europaea (Olijfboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Olijfboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk ook goed aan snoeiwerk, groeiwijze, tegelwerk, wortels.

 4. Het planten van de boom

  De Olijfboom Olea europaea kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Met name in het groeiseizoen (Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om wekelijks te sproeien.

Olijfboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Extra informatie over de Olea europaea

De Olea Europaea (Olijfboom) is een groenblijvende, breed uitgroeiende boom. De Olea Europaea (Olijfboom) is vorstbestendig tot -10 celsius. Het is echter wel verstandig om de boom af te dekken bij strenge vorst. Deze Olijfboom heeft smalle, langwerpige bladeren zijn grijsgroen. De bloemen van deze Olijfboom zijn crèmekleurig en verschijnen eind mei, begin juni. Als de temperatuur hoog genoeg is en de zomer lang genoeg, dan bestaat de kans op vruchtzetting en rijpen. De Olea Europaea (Olijfboom) voelt zich het best thuis op een zonnige plaats in een goed vochtdoorlatende kleigrond, maar dit kan ook zandgrond zijn. De Olea Europaea verdraagt geen natte voeten en geen volle schaduw. Bij het planten kunt u het beste Mediterraan Grond gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Afhangend, Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Blauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart. Deze boom bloeit met name in Juni. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Niet vergeten: deze Olijfboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Perenboom (Pyrus communis ‘Beurre Hardy’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormAfhangend, Breed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Olea europaea mei 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Olea europaea?

De belangrijkste kleuren zijn Blauw, Bruin, Groen, Wit, Zwart. De boom groeit in Juni. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, grind, oude wortels, straatwerk enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Olijfboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Olea europaea Olijfboom thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Olijfboom probleemloos thuis laten afleveren. Via internet bestel je verschillende hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boomband en bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt deze voordelige Olea europaea aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren bomenspecialist. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van straatwerk, bekabeling, puin en grind, oude wortels, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie