Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

weigela-op-stam-weigela-florida-red-prince-bestellen-bezorgen

Weigela op stam (Weigela florida ‘Red Prince’) online bestellen

De Weigela op stam (Weigela florida ‘Red Prince’) direct online bestellen en laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijker vind je handige informatie over deze Weigela. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de toonaangevende tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Rood, roze. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 250 cm. Deze Weigela op stam is al te bestellen vanaf €49,50.

Naam boomWeigela op stam (Weigela florida ‘Red Prince’)
Latijnse naamWeigela florida Red Prince
CategorieWeigela
Vanafprijs€49,50
KleurRood, roze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei, Juni

Weigela op stam (Weigela florida Red Prince) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Weigela florida ‘Red Prince’ is een echte eyecatcher. Bomen leveren een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en dieren zijn er gek op. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Weigela het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Weigela op stam Weigela florida Red Prince online bestellen kan. Zie ook meer informatie over de Dikke Mispel haagvorm (Mespilus germanica ‘Westerveld’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Weigela florida Red Prince (Weigela op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Weigela op stam kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, groeiwijze, snoeiwerk, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Weigela op stam Weigela florida Red Prince is aan te planten in Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de kluit vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Weigela op stam goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Weigela florida ‘Red Prince’

Deze Weigela florida ‘Red Prince’ is een rijkbloeiende Weigela op stam. In het voorjaar en de vroege zomer bloeit hij met rode trompetvormige bloemen. Het is een traag groeiende compacte Weigela met groen blad. De Weigela florida ‘Red Prince’ staat het liefst op een zonnige plek, dan bloeit hij volop. Bij het planten is het goed Aanplantgrond toe te voegen en een boompaal erbij zetten. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 250 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Compact. De (blad)kleur van deze boom is: Rood, roze. Deze boom bloeit met name in Mei, Juni. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Weigela is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Dikke Mispel haagvorm (Mespilus germanica ‘Westerveld’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig, Compact
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Weigela florida ‘Red Prince’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Weigela florida Red Prince?

De kleur van het blad is Rood, roze. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei, Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, worteldoek, oude wortels, straatwerk enz. Zo kan de boom goed wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Weigela op stam?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat en niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met overhangende takken, schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Weigela florida Red Prince Weigela op stam aan huis laten bezorgen?

Je kunt de Weigela op stam moeiteloos en snel laten bezorgen tot in de tuin. Bij online bomenwinkels vind je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset en mest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Weigela florida Red Prince aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde boomverzorger. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plek waar je het laat planten moet vrij zijn van puin en grind, oude wortels, bekabeling, stronken, straatwerk en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie