Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Appelboom (Malus domestica ‘Gala’)

appelboom-malus-domestica-gala-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Gala’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Gala’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal tref je veel informatie en verzorgingstips voor deze Appelboom. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de optionele aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Deze Appelboom is al te bestellen vanaf €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Gala’)
Latijnse naamMalus domestica Gala
CategorieAppelboom
Vanafprijs€17,50
KleurGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Gala) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Malus domestica ‘Gala’ is tegenwoordig erg populair. Bomen geven schaduwrijke plekken, ze produceren zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Appelboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Hierbij wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Gala kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Gala (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt de dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw product wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Appelboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als wortels, groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  Een Appelboom Malus domestica Gala kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond vochtig te houden. Vooral in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. In de warme maanden adviseren wij om wekelijks te sproeien.

Appelboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Malus domestica ‘Gala’

De Malus domestica ‘Gala’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Gala’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving en meer vruchten is nodig een Elstar, Cox’s of Golden Delicious. De harde roodgele vrucht van deze appelboom is plukrijp in september en heeft een zacht zure smaak die word gebruikt als handappel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. De groeiwijze is Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Gala’ [maandjaar]
In welke kleur komt het blad van de Malus domestica Gala?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder grind, puin, stronken, oude wortels enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Appelboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Malus domestica Gala Appelboom thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Appelboom probleemloos bij u thuis laten bezorgen. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen of bemesting. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Malus domestica Gala aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren boomexpert. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, oude wortels, bekabeling, puin en grind, stronken en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie