Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wilg-salix-triandra-bestellen-bezorgen

Wilg (Salix triandra) online bestellen

De Wilg (Salix triandra) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform bekijk je informatie en eigenschappen van deze Wilg. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen, Katjes. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 300 cm. Dit type Wilg is al te bestellen vanaf €1,15.

Naam boomWilg (Salix triandra)
Latijnse naamSalix triandra
CategorieWilg
Vanafprijs€1,15
KleurBruin, Groen, Katjes
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Wilg (Salix triandra) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Salix triandra geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Wilg het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Wilg Salix triandra online kunt bestellen. Of bekijk alles over de Braam (Rubus fruticosus ‘Chester Thornless’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix triandra (Wilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die genoeg waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Wilg plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, tegelwerk, schaduw, snoeiwerk.

 4. Het planten van de boom

  Een Wilg Salix triandra is aan te planten in Alle, Natte grond, Normale grond, Zandgrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in het bloeiseizoen (April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden is het verstandig om regelmatig extra water toe te dienen.

Wilg goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Salix triandra

De Salix triandra is een hardgroeiende wilg die uitgroeit tot een struik van 800 cm hoog. De bladeren zijn grijsgroen van kleur. Het liefst staat de Amandelwilg in een voedselrijke en vochtige grond op een plek in de zon. Hierdoor kom je de Amandelwilg vooral tegen op oevers van plassen en langs sloten. Bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 300 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Vertakt. Qua kleuren zie je voornamelijk Bruin, Groen, Katjes. Het groeiseizoen is in April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Natte grond, Normale grond, Zandgrond. Let op: deze Wilg is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Braam (Rubus fruticosus ‘Chester Thornless’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormVertakt
Geschikte grondAlle, Natte grond, Normale grond, Zandgrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Salix triandra april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Salix triandra?

De kleur van het blad is Bruin, Groen, Katjes. De bloeitijd is April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van bekabeling, oude beplanting, grind, straatwerk enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Natte grond, Normale grond, Zandgrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Wilg?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De bodem moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Salix triandra Wilg aan huis laten bezorgen?

Je kunt deze Wilg lekker makkelijk bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen of aanplantgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Salix triandra aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame boomspecialist. Hierdoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de aanplantplek moet vrij zijn van stronken, bekabeling, straatwerk, oude wortels, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie