Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-groninger-kroon-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Groninger Kroon’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Groninger Kroon’) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina bekijk je veel praktische informatie over deze Appelboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 500 cm. Deze Appelboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Groninger Kroon’)
Latijnse naamMalus domestica Groninger Kroon
CategorieAppelboom
Prijsindicatie€17,50
KleurenGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Groninger Kroon) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Malus domestica ‘Groninger Kroon’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden schaduwrijke plekken, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en bieden privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Appelboom iets wat je kunt overwegen. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je diverse online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Groninger Kroon kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Walnoot (Juglans regia ‘Broadview’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Groninger Kroon (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Appelboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, schaduw, bewatering, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  De Appelboom Malus domestica Groninger Kroon kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Vooral in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. In droge, warme zomers wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Appelboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Malus domestica ‘Groninger Kroon’

De Malus domestica ‘Groninger Kroon’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Groninger Kroon’ is geen zelfbestuivende appelboom. Voor bestuiving is nodig een ‘Glorie van Holland’ of een ‘Lunterse Pippeling’. De groen met geelrode vrucht van deze appelboom is plukrijp in september en heeft een zacht zurige smaak die word gebruikt als handappel en moesappel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Walnoot (Juglans regia ‘Broadview’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Groninger Kroon’ mei 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Malus domestica Groninger Kroon?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, bekabeling, oude wortels, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Appelboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als mogelijke ongewenste schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Malus domestica Groninger Kroon Appelboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Appelboom snel en voordelig tot in de tuin laten leveren. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen, bamboestokken en potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Groninger Kroon aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde boomspecialist. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van bekabeling, stronken, puin en grind, straatwerk, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie